-

ÖĞRENCİLERDEN AKSARAY JANDARMAYA ZİYARET

Aksaray ili Sultanhanı İlçesinde bulunan 75’inci Yıl Cumhuriyet İlkokulu öğretmen ve öğrencilerinde oluşan heyet Aksaray İl Jandarma Komutanlığını ziyaret ettiler.

ÖĞRENCİLERDEN AKSARAY JANDARMAYA ZİYARET
16 Haziran 2022 - 13:23
Aksaray ili Sultanhanı İlçesinde bulunan 75’inci Yıl Cumhuriyet İlkokulu öğretmen ve öğrencilerinde oluşan heyet  Aksaray İl Jandarma Komutanlığını ziyaret ettiler.

    Ziyaret gelen çocuklara İl J.K.lığı Harekat Merkezinin tanıtımı yapılarak 112 acil çağrı numarasının önemi anlatıldı, çocuklar telsiz üzerinden görevdeki devriyelere çağrılar yaparak görevlerinde başarılar dilediler.

    Daha sonra çocuklar için kışla içerisinde hazırlanan Trafik eğitim parkurunda çocuklara; emniyet kemerinin önemi, trafik işaret ve lambaları ile yaya geçidinin kullanımı hakkında uygulamalı trafik eğitimi verilmiş, Jandarma envanterinde bulunan tamamı yerli ve milli olan silahlar ile araç ve motosikletlerin tanıtımı yapılarak çocuklarımızın araç ve motosikletlere bindirilerek güzel zaman geçirmeleri sağlanmış, müteakiben köpek eğitim alanında çocuklar için hazırlanan Olay ve Yalman isimli Jandarma köpeklerinin gösterisinin izletilmesine müteakip kışla içerisinde bulunan hayvanat bahçesi gezdirildi.

    Kriminal Kısım Amirliği tarafından açılan stant da çocuklarımıza Olay yeri incelemede kullanılan cihaz ve malzemelerin tanıtımı yapılarak, olay yerinde tespit edilen bulguların toplanmasında ve muhafazasında kullanılan teknikler hakkında eğitim verilmiştir.

    Faaliyet sonunda çocuklara çeşitli ikramlarda bulunularak Jandarma çocuk dergisi ve boyama kitabı  hediye edilmesine müteakip çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirilerek ziyaret faaliyeti sonlandırıldı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum