-

OKUL SERVİS ARAÇLARINDA DENETİMLER ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

ülke genelinde 25 Kasım 2019 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğünce Okul Servis Araçları ve Şoförlerine yönelik olarak özel denetim yapıldı.

OKUL SERVİS ARAÇLARINDA DENETİMLER ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
28 Kasım 2019 - 05:19
Konuya ilişkin yapılan açıklamada; "2019-2020 eğitim öğretim yılı birinci dönem ara tatilin bitmesi ve okulların 25/11/2019 tarihinde başlıyor olmasına bağlı olarak ebeveynlerin çocuklarını herhangi bir endişe duymaksızın okula göndermelerini ve çocuklarımızın servis araçlarında huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmalarını sağlamak amacıyla, ülke genelinde 25 Kasım 2019 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğünce Okul Servis Araçları ve Şoförlerine yönelik olarak özel denetim yapıldı.

Denetimlerde araç, şoför ve rehber personelin Okul Servis Araçları Yönetmeliği hükümlerine göre yeterlilik ve eksikliklerinin tespit edilmesi halinde cezai işlem uygulanmasının yanı sıra bu husus ilgili Belediye’ye ve Milli Eğitim Müdürlükleri kanalıyla Okul İdarelerine bildirildi.

Yapılan denetimlerde;

  17.763araç/sürücüdenetlendi,

  277 sürücünün Okul Servis Araçları Yönetmeliğinde belirtilen hususlara

uymadığı tespit edildi,

  91 araç trafikten men edildi,

  1 sürücü belgesi geçici olarak geri alındı,

  Toplam1.343 trafik kural ihlali tespit edilerek işlem yapıldı.

Türk Polis Teşkilatı olarak, eğitim-öğretim dönemi boyunca çocuklarımızın trafik güvenliğine yönelik bu denetimlerin planlı ve periyodik olarak kararlılıkla yürütüleceği kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum