-

ORTAKÖY GEÇMİŞ DÖNEM BELEDİYE BAŞKANI MAHMUT ÜTÜK'DEN BELEDİYE BORÇLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Ortaköy İlçesi Eski Belediye Başkanı Avukat Mahmut Ütük Belediyenin Borçları ile ilgili Kamuoyuna bilgilendirme yaptı.

ORTAKÖY GEÇMİŞ DÖNEM BELEDİYE BAŞKANI MAHMUT ÜTÜK'DEN BELEDİYE BORÇLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA
26 Nisan 2019 - 08:26
Mahmut Ütük açıklamasında; 24 Nisan 2019 Çarşamba günü Ortaköy Belediye Binasının ön yüzüne “31.03.2019 itibari ile Ortaköy Belediyesinin mali Durumu” başlıklı bir ilan asılmıştır. Bu ilanda dört adet Başlık yer almıştır. 

 

1) Ortaköy Belediyesinin 2018 yılı gider toplamının 19.013.570.00 TL olduğu belirtilmektedir.

Bu husus 2018 yılı bütçesinin görüşüldüğü meclis toplantısında görüşülmüş ve karara bağlanmıştır. Ancak ben şu anda o kararlara ulaşacak konumda olmadığım için rakamın doğru olup olmadığını bilmiyorum. Ancak bütçe görüşmesini içeren meclis kararı yayınlanırsa bu husustaki gerçek görülecektir.

 

2) 2019 yılı ilk üç ayında yapılan harcama 7.457.378.16 TL olarak belirtilmiştir. 

Bu rakam gerçeği yansıtmamaktadır. Zira belediyede 142 kişi çalışmakta olup, bunlara ödenen maaşları ve SGK primleri ile emekli olan 3 personele ödenen emekli ikramiyesi ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılan miktar ile iki kişiye ödenen kamulaştırma bedeli takriben 3.850.000 TL civarındadır. Bu durum ise olağan harcamalardır. Belediyede görev yapan Denetim Komisyonu ve Sayıştay bütçe gelir ve giderlerini denetlemektedir. Bunların denetim raporları dururken; böyle gelişigüzel afaki rakamlar yayınlayarak kamuoyunu yanıltmak ahlaka ve adaba uygun bir davranış değildir.

 

3) Ortaköy Belediyesinin 12.583.157.65 TL borçlu olduğu belirtilmiştir. 

Bu husus tamamen YALANDIR. Çünkü Ortaköy Belediyesinin hiçbir vatandaşa, hiçbir esnafa ve hiçbir şirkete BİR KURUŞ BORCU YOKTUR. Hesaplarında bir kuruşluk dahi icra takibi yoktur. 15 yıl boyunca hiçbir bankadan bir kuruş kredi almadan kendi öz kaynakları ile gelir gider bütçesini dengelemiş ve 1 Nisan 2019 tarihinde bir kuruş borcu olmayan ve kasasında milyonlarca nakit parası olan bir belediye olarak yeni yönetime teslim etmiştir. Durum böyle iken belediyeyi borçlu göstermek vicdansızlıktır. Kamuoyunu yanlış bilgilendirmektedir. 

 

4) Bankadaki nakit para 4.476.990 TL olarak belirtilmiştir. 

Bu hususta doğru değildir. Zira Ortaköy Ziraat Bankası, Ortaköy Halk Bankası ve Ortaköy Deniz banktaki hesaplarda takriben 7.000.000.00 TL nakit para mevcuttur. İsteyen tüm vatandaşlarımız bankalardan miktarları öğrenebilir. Durum bu iken kamu oyunu yanıltıcı bilgi vererek birilerinin onuru ile oynamak insani değerlerle bağdaşır bir durum değildir. 

Saygıdeğer hemşehrilerim görev yaptığım son 4 yılda 241 kere soruşturma geçirdim. Müfettişler adeta kılı kırk yararcasına incelediler. Yüzümüzü yere bakıtacak, bizi destekleyenleri mahcup edecek hiçbir kusur bulamadılar. Bu belediyenin önüne asılan tabloyu muhataplarının yüzüne çarpıyor ve belediyedeki denetim komisyonu ile bütçe görüşmeleri tutanaklarının yayınlanmasını talep ediyorum.

Hepinize saygılar sunuyorum değerli hemşehrilerim.

            Av. Mahmut ÜTÜK



YORUMLAR

  • 0 Yorum