-

ORTAKÖY ŞEHİTLERİNE VEFA, ORTAKÖY ŞEHİTLERİ AFRİKA'DA ANILACAK

İHH Ortaköy Temsilciliği hem Ortaköy'de hem de mazlum coğrafyalarda kaydadeğer iyiliklere devam ediyor.

ORTAKÖY ŞEHİTLERİNE VEFA, ORTAKÖY ŞEHİTLERİ AFRİKA'DA ANILACAK
22 Temmuz 2020 - 11:19
İHH Ortaköy Temsilciliği hem Ortaköy'de hem de mazlum coğrafyalarda kaydadeğer iyiliklere devam ediyor.

ZEKAT VE ADAK ETİ YARDIMI



İHH Ortaköy Temsilcisi Hikmet Sarıkaya geçtiğimiz hafta ilçe genelinde 20 aileye toplam 15.000₺ Zekat ve 7 aileye adak kurban eti dağıtıldığını belirtti.

ŞEHİTLERE VEFA



İlçedeki yardımların yanısıra dinen sorumlu olduğumuz ümmet coğrafyasında da Ortaköy'ün isminin yaşatıldığını ifade eden Sarıkaya, Ortaköy Su Kuyusu'ndan sonra Ortaköy'ün şehitlerini yâd etmek amacıyla Afrika'da suya hasret bölgelerde bir su kuyusunu daha açtırmak için 3000 avronun tamamlandığını ve başvurunun yapıldığını söyledi. Kuyunun isminin 'Ortaköy Şehitleri Su Kuyusu' olacağını açıklayan Sarıkaya, amaçlarının şehitlere vefa duygusu ile isimlerinin uzak diyarlarda yâd edilmesi olduğunu sözlerine ekledi.

 

HAYIRSEVERLERDEN YOĞUN TALEP VAR



İHH Ortaköy Temsilcisi Hikmet Sarıkaya, su kuyusu açtırmak için ilçe halkı ve gurbetçilerden yoğun destek gördüklerini belirterek üçüncü su kuyusu için de bağış kabul edilmeye başlandığını belirtti. Başvuru süresinden sonra 6-12 ay arasında kuyunun hizmete sunulduğunu söyleyen Sarıkaya, kuyular açılır açılmaz, haberi vatandaşlarla paylaşacaklarını söyledi.

 

ORTAKÖY YUNUS EMRE SU KUYUSU



Üçüncü su kuyusunun isminin Yunus Emre Hazretlerini yâd etmek için 'Ortaköy Yunus Emre Su Kuyusu' olarak belirlendiğini açıklayan İHH Temsilcisi Hikmet Sarıkaya vatandaşların destekleri ile kısa zamanda bu kuyunun da maliyetinin tamamlanacağına inandıklarını sözlerine ekledi.

TEŞEKKÜR



Yapılan iyiliklerin gerek Ortaköy'de gerekse yurtdışında büyük dualara vesile olduğunu bildiren Sarıkaya, iyilikte payı olan herkese teşekkür ederek hayırlarının kabulünü Cenab-ı Allah'tan niyaz ettiklerini ifade etti. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum