-

ÖZTUNÇ "ESNAF 'BİZİ BUNLARDAN KURTARIN!' DEDİ"

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 98. Kuruluş Yıl Dönümü kutlamaları için geldiği Aksaray’da CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Adana Milletvekili Orhan Çınar ve CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk ile birlikte Kapalı Çarşı esnafını ziyaret ederek, esnafın sıkıntılarını ve sorunlarını dinledi.  

ÖZTUNÇ "ESNAF 'BİZİ BUNLARDAN KURTARIN!' DEDİ"
17 Eylül 2021 - 15:44
Ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Aksaray gurbetçi kenti. 2 yıldır covid-19 nedeniyle memleketlerine gelemeyen gurbetçilerin sırtından Aksaray ekonomisi canlanma yaşamış ve 2 yıldır yapılmayan düğünlerin yapılmasıyla esnafımızda biraz olsun rahatlama olmuş. Kış aylarında da esnafımızın rahatlamasını umuyoruz. Pandemiden tüm dünya etkilendi ama Türkiye daha çok etkilendi. Hükümet pandemi konusunda gerekli adımları atamadı, milletine yardımcı olamadı. Avrupa ülkeleri ‘kapat dükkânını parasını ben vereceğim’ dedi, ‘işe gitme ben senin maaşını vereceğim’ dedi. Bizde bu tür söylemler olmadı. Aksaray’da tarım çok ciddi problem. Çiftçilerimiz büyük sorunlar yaşıyor. Girdiler çok arttı. Mazot, gübre fiyatları 3 kat arttı. Tarımla geçimini sağlayan çiftçilerimizin gider ile çıktısı arasında dağlar kadar büyük fark oluyor. Çiftçimiz para kazanamıyor ve kazanamayınca da çocuğunu okula gönderemiyor, kızına oğluna düğün yapamıyor. Tarımla ilgili hükümetin bir an önce bir adım atması gerekiyor ve çiftçilerimize sahip çıkılması gerekiyor” dedi.
 

“OKULLAR KAPANACAK DİYE Mİ HİZMETLİ ALMIYORSUNUZ?”



“Okullar açıldı ve eğitim dönemi başladı. Aksaray başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanındaki okullarda hizmetli ve görevli yok” hatırlatmasında bulunan Öztunç “Hizmetli ve görevli olmadığı için öğretmenler, okul müdürleri ve veliler okulları temizlemeye çalışıyor. Bu olmaz, bunların görevi değil. Bir veli hem çocuğunu okula gönderip hem de okulun temizliğini yapamaz. Bir okul müdürü hem okulu yönetip hem de okulun temizliğini yapamaz. Öğretmen ders mi anlatacak, sınıfı mı temizleyecek? Üstelik pandemi dönemindeyiz. Pandemi döneminde hijyenin daha da önemli olması gerekiyor. Maalesef okullarda görevli ve hizmetli yok. Hizmetli ve görevli vermesi için Milli Eğitim Bakanlığına çağrıda bulunuyoruz. 'Okulları tekrar kapatacak mısınız? Öyle bir ihtimal mi var?' Böyle bir ihtimal olduğu için mi görevli ve hizmetli almıyorlar.

Eğer böyleyse söyleyin insanlar bilsin, çocuklarını 15-20 gün boşuna okula göndermesin. En azından dışardan eğitime devam etsinler. Bir an önce Milli Eğitim Bakanlığının harekete geçmesi lazım. Milli eğitim politikası zaten çok kötü durumda. Her bakana göre bir politika uygulandı ve kendisine göre yeni bir eğitim sistemi uygulamaya çalıştı. Şu an yeni bir bakan var ve şu ana kadar aldığı kararların hiçbiri kanuni değil. Şu an Mili Eğitim Bakanı Özer’in attığı her imza geçersizdir ve usulsüzdür. Çünkü TBMM’de yemin etmemiştir. Biz bu konuyu daha önce de gündeme getirdik ama iktidar konuya şöyle bakıyor, ‘astığım astık, kestiğim kestik ve çaldığım düdük’ diyor. Biz ne istersek o olur diyorlar. Ama bittiler, gidiyorlar anketlerde %25- 26 kadar düştüler. Kimsenin aldanmaya tahammülü kalmadı” diye konuştu. 



“ARTIK HALK UYANDI”


Ülkede en büyük sıkıntı olan ekonomiye dikkat çeken Öztunç “Artık 19 yıldır anlatılan hikâyeleri yemiyorlar. Ülkenin gündemi ekonomik sıkıntıdır. Millet ekonomik sıkıntıyla uğraştığını diyor. Okula çocuğunu nasıl gönderirim derdinde. Türkiye'nin asıl meselesi ekonomidir. Bizler de asıl konunun ekonomi olduğunu bildiğimiz için Anadolu'nun dört bir yerini milletvekili arkadaşlarımızla geziyoruz. Esnafımızın, çiftçimizin, emeklilerimizin ve işçilerimizin sorunlarını dinleyip gündeme getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum