-

Profesör Yılmaz'ın Deprem Bölgesindeki Çocuklara Vefa Projeleri

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi öğrencileri Hatay’da deprem bölgesindeki çocukları ziyaret ettiler. Öğretmen adayları online eğitime rağmen, deprem bölgesindeki çocuklar için temin ettikleri kitapları ve oyuncakları ilgili okullara ulaştırdılar. Ziyaret, kucaklaşma, sohbet ve samimi bir iklime dönüştü.

Profesör Yılmaz'ın Deprem Bölgesindeki Çocuklara Vefa Projeleri
13 Mayıs 2023 - 13:16
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi öğrencileri Hatay’da deprem bölgesindeki çocukları ziyaret ettiler. Öğretmen adayları online eğitime rağmen, deprem bölgesindeki çocuklar için temin ettikleri kitapları ve oyuncakları ilgili okullara ulaştırdılar. Ziyaret, kucaklaşma, sohbet ve samimi bir iklime dönüştü. Yürütülen projeyle kurulan “Kütüphane” ve “Oyun Sınıfı” bölge çocukları için eğitim adına vefa örneği oldu. 

ASÜ Eğitim Fakültesi öğretim üyesi ve proje koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, deprem bölgesindeki okullara ve çocuklara yönelik yapılan çalışmayla ilgili olarak yaptığı konuşmada; Topluma Hizmet Uygulaması dersi ile yürütülen “Hayat Okumakla Güzel 7” ve “Çocuk Oyunla Büyür 1” projeleri kapsamında bu dönemki çalışmalarımızı deprem bölgesindeki çocuklar için gerçekleştirdik. Yapılan yazışma sonucu Hatay’ın Dörtyol İlçesi Konaklı Ortaokuluna 4.000 üzerinde kitaptan ve kitaplıklardan oluşan büyük bir kütüphane kuruldu. Eserler arasında anaokulu, ilkokul ve ortaokulu dönemlerini kapsayan temel eserler, dünya klasikleri, Türk klasikleri, hikâyeler, öyküler, masallar, oyun setleri yer aldı. Payas İlçesi Nursan Anaokulu ve Şehit Çevik İlkokulu anasınıflarına çocukların tasarım ve oyun becerilerini geliştirmek, depremin acılarını unutturmak üzere sağlanan oyuncak ve zekâ oyunları setleri ile güzel oyun sınıfları kuruldu. Bu güzel çalışmaların mutfağında uzaktan online eğitime rağmen öğrencilerimizin ve hayırsever vatandaşlarımızın verdiği büyük emek ve özveri vardır. Malzemelerimizin deprem bölgesine ulaşmasında katkı veren isim ve kuruluşlar vardır. Bizimle bu güzel sinerjiye ortak olan okullarımız, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz vardır. Sonuçta, üç okulumuzda gerçekleştirdiğimiz bu anlamlı çalışmadaki emek, güzel bir vefa ve dayanışma hareketine dönüşmüştür. Emeği geçen öğrencilerimize, mesai arkadaşlarımıza, sponsorlarımıza, işbirliğinde bulunduğumuz okullarımıza şükranlarımı sunuyorum. İyi ki böyle güzel çalışmalarda desteğiniz var, dedi. 

Kütüphane ve oyun sınıfı teslimat programına Payas İlçe Milli Eğitim Müdürü, okul müdürleri, öğretmenler, veliler, proje yürütücüsü öğretmen adayları katılım sağladı. Teslimat programına katılan Payas İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Danışman şunları ifade etti; Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretmen adaylarının okullarımız adına yapmış olduğu bu anlamlı çalışma takdire şayandır. Deprem bölgesindeki öğrencilerimizin hatırda tutulması, oyunla kişisel becerilerini geliştirmesi açısından oldukça memnun olduk. Proje yürütücüsü Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, bu torakların yetiştirdiği bir isim olarak memleketine vefa örneği sergilediler. Projede emeği geçen başta hocamıza, öğretmen adaylarımıza ve katkı veren tüm hayırseverlere ilçemiz adına teşekkür ederiz. Okul Müdürleri; Çağlar Kılınç, Ömer Ceylan ve Bekir Genç, ortaya konulan anlamlı çalışma ve emeklerinden dolayı proje ekibine ve katkı verenlere okulları adına teşekkür ettiler. Projede emek veren öğretmen adayları; deprem bölgesindeki minik kardeşlerimizle buluşmak, onlar adına iyi bir şeyler ortaya koymak, yanlarında olduğumuzu ifade etmek bizler için mutlu, keyifli bir iklime dönüştü. Bu atmosferi yaşamamıza fırsat veren Süleyman hocamıza minnettarız.

Teslimat programında proje yürütücüsü Profesör Yılmaz’a verdiği eşsiz katkı ve vefa örnekliğinden dolayı Payas İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Danışman tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum