-

Salgın kaynaklı gelişmeler ve ekonomik veri akışları önemini koruyor

Yurt içinde TÜFE rakamı %1,42 yönünde olan piyasa beklentilerinin üzerinde aylık bazda %1,94 oranında artış kaydetti ve yıllık TÜFE %17,53 oranına yükseldi.

Salgın kaynaklı gelişmeler ve ekonomik veri akışları önemini koruyor
06 Temmuz 2021 - 09:30

Piyasa Gündemi

Yurt içinde TÜFE rakamı %1,42 yönünde olan piyasa beklentilerinin üzerinde aylık bazda %1,94 oranında artış kaydetti ve yıllık TÜFE %17,53 oranına yükseldi. Delta varyantının bazı ülkelerde vaka artışlarını ve ek kısıtlamaları gündeme getirmesi aşağı yönlü risk unsuru olarak takip ediliyor. Delta varyantı konusundaki gelişmeler, aşıların bu varyanta karşı ne derece etkili olduğu ve ekonomik veri akışları piyasaların seyri üzerinde etkili olacaktır. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    12:00 Euro Bölgesi – ZEW Güven Endeksi Önem: Orta
•    17:00 ABD – ISM Hizmet PMI Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Delta varyantına ilişkin endişelere bağlı olarak küresel hisse piyasaları haftaya görece zayıf bir risk iştahı ile başlarken, gün içerisinde dalgalı bir görünüm ortaya koydu. Beklentilerin üzerinde gelen enflasyon rakamına karşın BIST-100 Endeksi bankacılık ve endeksteki ağırlığı yüksek hisselere gelen alımlarla günü %1,16'lık bir yükselişle 1.392,64 puandan tamamladı. ABD borsaları dün tatil nedeniyle işlem görmezken, bu sabah ABD vadelileri karışık bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,65 – 8,67 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,66'lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Beklentilerin üzerinde gelen enflasyon rakamlarına rağmen TL ve Borsa İstanbul'da dün pozitif fiyatlama dikkat çekti. İşlem hacmi oldukça düşük kalarak bir kırılımı desteklemese de endeks bir süredir altında kapanışlar gerçekleştirdiği 200 günlük basit ortalamanın hemen üzerinde kapanış gerçekleştirdi. Haftanın geri kalanında bu ortalamanın üzerinde tutunulup tutunulamayacağını izleyeceğiz. Buranın üzerinde olacak kapanışlar orta vadeli ortalamaların bulunduğu 1.415 ve devamında bugün itibariyle 1.436'da bulunan ana düşüş trendini gündeme gelecektir. Endeksin yeniden 1.390'da bulunan 200 günlük ortalamanın altında kapanışlar yapması ise geçtiğimiz haftanın dip seviyeleri olan 1.350 civarını yeniden gündeme getirecektir.  

Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı


HIBYA

YORUMLAR

  • 0 Yorum