-

SERHATTAKİ AKSARAY

Türkiye’nin Suriye’ye sınırındaki Hatay ilinin merkez İlçesi Antakya’da 1989 yılında 56 yıl süren 2. ilçelik esaretinden kurtularak il olmamızdan 5 yıl sonra kurulan Aksaray Mahallesinin 5 cadde ve 60 sokağında 18 Bin kişi yaşıyor.

SERHATTAKİ AKSARAY
16 Aralık 2021 - 07:31
 1469-72 yıllarında Aksaray’dan İstanbul’a yapılan zorunlu göçle götürülenler tarafından kurulan Aksaray semtinin dışında Aksaray ismini taşıyan 3 yerden biriside Hatay ilinin merkez ilçesi olan Antakya’da bulunuyor. 

1994 YILINDA KURULAN YENİ MAHALLEYE NEDEN “AKSARAY” İSMİ VERİLDİ!!! 

   Gazetemiz yazarı ve muhabiri Ali Genç tarafından yapılan araştırmalarda İstanbul’daki Aksaray semti dışında Elazığ ili merkez ilçesi, Malatya ilinin Akçadağ ilçesinin yanında Antakya’da Aksaray ismiyle bir mahalle olduğunu öğrendi. 
 Antakya’daki mahalleye neden Aksaray isminin verildiği ve burası ile ilgili bilgi edinmek için Hatay ilinin Merkez ilçesi Antakya’ya Genç tarafından yapılan ziyaretle soruların cevaplarına yerinde ulaşıldı. 


   Gazeteci-Yazar Ali Genç tarafından geçtiğimiz günlerde ziyaret edilerek Aksaray Belediyesi ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından gönderilen hediyeleri verdiği mahallenin 2. Muhtarı Behçet Akdemir’e Aksaray mahallesinin nasıl kurulduğu ve neden bu ismin verildiğini sordu. 
 Ali Genç’in sorularını cevaplayan Antakya Aksaray mahalle Muhtarı Behçet Akdemir sorulara verdiği cevapta buraya Aksaray isminin verilmesinin yanında mahallesinin mevcut durumu nüfus ve yüzölçümü hakkında da bilgiler verdi. 

İLİMİZDE ASKERLİK YAPAN BURHAN ÇETİN 1994’DE KURULAN MAHALLEYE” AKSARAY” İSMİNİ VERDİ! 


  Muhtar Behçet Akdemir”1994 yılında Emek mahallesinin bölünmesiyle kurulan mahallemizin kurucu muhtarı olan merhum Burhan Çetin ağabey kısa bir dönem askerlik yaptığı Aksaray’ı çok sevmesi nedeniyle kurulan mahallemize Aksaray ilimizin ismini veriyor. 

   Verilen ismin İlgili makamlar tarafından onaylanmasıyla Aksaray Mahallesi resmen Antakya merkez ilçesinin 95 mahallesinden biri oluyor.  
    681 Hektar yüz ölçümü bulunan Aksaray mahallesinin 5 caddesi 60 sokağında 18000 kişi yaşıyor. 


   31 Aralık 2019 Mahalli seçimlerini kazanarak merhum Burhan Çetin’den sonra Aksaray ismiyle bir Parkın ve Antakya Asri Mezarlığını da içinde barındıran Aksaray mahallemizin 2. Muhtarı oldum. 
   
 Aksaray ilinin ismini taşıyan bir yerin muhtarı olmaktan dolayı mutluyum, Aksaray ilinin merkez ilçesi Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Özel Kalem Müdür Bahtiyar Bakar,İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel Çelik, Destek hizmetleri müdürü Dursun Baltacı’yla İl Kültür ve Turizm müdürü Mustafa Doğan’a  mahallemize ve sahsıma olan ilgileri ve hediyeleri için teşekkür ederim” dedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum