-

SULTANHANI İLÇESİNDE DEPREMZEDE AİLELERE KONUT TAHSİS EDİLDİ

Ülkemizde yaşanan Yıkıcı deprem sonrası Aksaray Sultanhanı ilçe Belediye başkanı Fahri Solak'ın çağrısı sonrası Perşembe sabahı Sultanhanı İlçesine gelen 100 kişilik Depremzede aileler Sultanhanı ilçesinde konutlara yerleştirildi. Başkan Solak Depremzedeleri kendilerine tahsis edilen konutlarda ziyaret etti.

SULTANHANI İLÇESİNDE DEPREMZEDE AİLELERE KONUT TAHSİS EDİLDİ
10 Şubat 2023 - 09:57
Ülkemizde yaşanan Yıkıcı deprem sonrası Aksaray Sultanhanı ilçe Belediye başkanı Fahri Solak'ın çağrısı sonrası Perşembe sabahı Sultanhanı İlçesine gelen 100 kişilik Depremzede aileler Sultanhanı ilçesinde konutlara yerleştirildi. Başkan Solak Depremzedeleri kendilerine tahsis edilen konutlarda ziyaret etti..

Ziyarette ;"Depremde herşeyimizi kaybettik hiçbirşeyimiz kalmadı, üzerimizdeki kıyafetler ile enkaz altından kaçabildiğimize şükrediyoruz Hiç kimseye Allah birdaha böyle bir acı yaşatmasın, Bizlere evlerini açan Sultanhanı halkına çok teşekkür ediyoruz Allah hepinizden razı olsun" dediler. 

SULTANHANI BELEDİYE BAŞKANI SOLAK'IN ÖRNEK ÇAĞRISI KARŞILIK BULDU, İLK ETAPDA 100 KİŞİLİK AİLE SULTANHANINA GELDİ 

Depremin yaşandığı ilk gün 2 yardım tırı ve 1 Kamyon yakacak ile Deprem bölgesine giden Belediye başkanı Fahri Solak yardımların dağıtılılması sonrası ilçeye dönmesinin akabinde "Deprem bölgesinde kurtulan vatandaşlarımız zor durumda onlara yapabileceğimiz en büyük iyilik onlara barınma imkanı sağlamak bu nedenle ilk etapda 100 kişilik ailemizi bizler Sultanhanında misafir edeceğiz ve bütün ihtiyaçlarını da karşılacağaız umarın bu çağrımız diğer belediyelere de örnek olur" diyerek bir çağrıda bulunmuştu.
Bu çağrı sonrası yapılan koordinasyonlar ile Deprem bölgesinden çogunluğu çocuk olmak üzere yaklaşık 100 kişilik bir aile topluluğu Sultanhanı ilçesine geldi. İlk etapda Sultanhanı müftülüğü Yunus Emre Yatılı Hafızlık kursu binasında misafir edilen aileler Yardım sever Sultanhanı halkı tarafından temin edilen daire Apart ve evlere yerleştirildi. Sultanhanı halkının el ele vererek depremzedelere evlerini açmaları ve bütün eşyaları hazır şekilde dairelerini vermeleri ile aileler sıcak birer yuvaya kavuştular. Aileleri evlerinde ziyaret eden Belediye başkanı Fahri Solak "ailelerimiz diledikleri kadar ilçemizde kalabilirler, Biz Sultanhanı halkı olarak sizlerin bütün ihtiyaçlarınızı karşılayacağız" dedi.

Sultanhanı ilçesine gelen deprem zede bir aile " Başkanımıza ve Sultanhanı halkına Çok teşekkür ediyoruz, Depremden enkaza dönen evlerimizden üzerimizdeki uykudan kalkdığımız kıyafetlerimizle yıkıntıların arasından çıkabildik Allaha binlerce şükür ki canımızı kurtara bildik fakat birçok akrabamızı bir çok hemşerimiz enkaz altında yaşamlarını yitirdiler Allah hepsine rahmet eylesin, Allah birdaha böyle bir acıyı kimselere yaşatmasın çok çok zor bir durum sizlerden de Allah razı olsun Siz Sultanhanı halkı bizlere yuvalarınızı kapılarınızı açtınız bizlere şuan bu sıcak yuvayı verdiniz bizler herşeyimizi bu depremde kaybettik hiçbir şeyimiz kalmadı fakat siz kardeşlerimiz yüzlerce kilometre uzakta olmanıza rağmen bizlerin bu dar ve zor gününde bizlere kapılarınızı açtınız Allah sizlerden razı olsun" dediler.
Ailelerin bir çogunun oturumlarını ilçeye alacaklarını ve çocuklarının eğitimlerinin Sultanhanında devam etmesi için ilçedeki okullara kayıt yaptıracakları öğrenildi.


Hüseyin Tosun  / Sultanhanı Haber Gazetesi

YORUMLAR

  • 0 Yorum