-

TASARRUF EDECEĞİZ DİYE YAVRULARIMIZI SOKAKTA BIRAKTILAR

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk Aksaray’ın köylerinde soğuk havada sınıflarında montlarla ders gören çocukların sorunlarını gündeme taşıdı.

TASARRUF EDECEĞİZ DİYE YAVRULARIMIZI SOKAKTA BIRAKTILAR
04 Kasım 2021 - 11:22


Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk Aksaray’ın köylerinde soğuk havada sınıflarında montlarla ders gören çocukların sorunlarını gündeme taşıdı. Aksaray Tatlıca Köyü’nde bulunan bir ilkokulda veliler tarafından çekilen, bahçede güneş altında ısınmaya çalışan ve ders gören öğrencilerin görüntülerinin sosyal medyada yer almasının ardından konuyu yerinde inceleyen CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk “Burada yaşanan durum hükümetin tasarruf anlayışı sonucu meydana gelmiştir. Aksaray'da bir birçok köy okulunun kaloriferini yakacak görevliler maliyeti yüksek diye azaltılmıştır. Hükümet birçok köyün yollarının yapılmaması ve din görevlisinin bile gönderilmemesi ile mi tasarruf tedbirleri alıyor” dedi.  

“SORUNU SÖYLEYENİ SUSTURMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Aksaray’da yaşananların vatandaşlar ve basın mensupları tarafından gündeme getirilmesinin ardından yetkililerce susturulmaya çalışıldığına dikkat çeken CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk “Ne zaman memleketin bir yerinde sorun olsa, vatandaş bunu sosyal medyadan dile getirse ya da bir gazeteci yazsa, susturma yöntemine giden yetkililere sesleniyorum. Siz, vatandaşların zaruri ihtiyacı olan sorunları çözmeniz gerekirken; tasarruf tedbirleri safsatasıyla okullara görevli göndermeyip, camileri imamsız bırakıp, köylerin yollarını yapmayı ötelerken maşallah Saraylarınızın günlük milyonluk harcamalarına bir tedbir getirmiyorsunuz. El insaf. Sizin bir günlük saray masrafınız, günlük giderleriniz Anadolu'daki birçok köyün binlerce vatandaşın senelik ihtiyacını karşılar” diye konuştu. 

“TROLLÜĞÜ BIRAKIP SORUNLARA ODAKLANIN”

Son günlerde gelen zamlar nedeniyle vatandaşın kışı zor geçireceğine işaret eden Ertürk “Kış gelmiş, kömür, doğalgaz fiyatları fırlamış. Ne yapacak bu vatandaş? Battaniyenin altında mı kışı geçirecek? Biz bu şehrin yetkililerine, yöneticilerine sesleniyoruz. Artık kafanızı kumdan çıkarın! Bu şehrin sorunlarına, köylünün sorunlarına el atın. Onları dinleyin! vatandaşlarımız karşılarında bir yetkili ya da AK Parti'den bir milletvekili gördükleri zaman kendilerini şanslı hissediyorlar” diyerek “İktidar partisinin il başkanlığını yapmak, sosyal medyada trollük yapmak değildir. AK Parti İl Başkanı’nın sosyal medya trollüğünü bırakıp, bu köyleri gelip ziyaret etmesini istiyoruz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak sorunları dile getirmeye ve çözümünü takip etmeye devam edeceğiz. Bu çağda bu çocukların dışarıda ders yapmalarıni sorgulamalıyız. Biz taş devrinde yaşamıyoruz” ifadelerini kullandı. 


“TYP ÇÖZÜM DEĞİLDİR!”

“Şu tartıştığımız sorunlar taş devrinin sorunları” diyen Ertürk “Umarız Tatlıca ve diğer köylerimizdeki yaşanan sorunlar, kurumların ihtiyacı olan personel sorunu bir an evvel çözülür. İŞKUR üzerinden alınan TYP bir çözüm değildir. Onun da sözleşmesi bu sene bitecek. Ondan sonra sorunlar daha da çoğalacak. Kadrolu personellerin atanması gerekmektedir. Bu sorunların bir an evvel çözülmesi için etkili yetkililer ve sorun çözme mevkisinde oturanlara çağrıda bulunmak istiyorum. Siyaset, devlet hizmeti vatandaşa hizmet etmek içindir” hatırlatmasında bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum