-

Torun: "Yaşananları saptırmak hukuka da vicdanlara da sığmaz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Giresun Eynesil'de bir kadının darp edilmesiyle ilgili iddiaları değerlendirdi.

Torun: "Yaşananları saptırmak hukuka da vicdanlara da sığmaz"
10 Temmuz 2021 - 10:15

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Giresun Eynesil'de bir kadının darp edilmesiyle ilgili iddiaları değerlendirdi. Torun açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Yargı sürecinin takipçisiyiz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Giresun Eynesil'de bir kadının darp edilmesiyle ilgili iddiaları değerlendirdi. Torun, "Yaşananları bilinçli olarak saptırarak, belediye başkanımız üzerinde olumsuz algı yaratmaya çalışmak ne hukuka ne de vicdanlara sığar. Olayın tamamen dışında olan belediye başkanımızın, olayın içine çekilmeye çalışılmasını ve hatta suçlanmasını kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Torun, yazılı açıklamasında, şu değerlendirmelerde bulundu:

Arbedeyi yatıştırmak için çaba gösterildi: Giresun Eynesil'de bir kadının darp edilmesiyle ilgili iddialar Genel Merkezimiz tarafından detaylı olarak incelenmiştir. Bu kapsamda, olay özetle şöyle gerçekleşmiştir: Eynesil Belediye Başkanımız Ahmet Latif Karadeniz, ilçedeki bir parkla ilgili belediyeye şikâyet gelmesi üzerine bölgeye gitmiştir. Başkanımız şikâyetçi aile ile görüşürken, parkın işletme sahipleri ile aile arasında tartışma yaşanmış ve arbedeye dönüşmüştür. Belediye başkanımız ve çalışma arkadaşları, aile ve işletme sahipleri arasındaki arbedeyi yatıştırmak için çaba göstermiştir.

Olayı saptırmak vicdanlara sığmaz

Parkta bulunan çok sayıda vatandaşımız, yaşananlara şahitlik etmiştir. Bunun yanında bölge sakinleri, söz konusu aile ile parkın işletme sahipleri arasında geçmişten gelen bir husumet olduğunu da aktarmışlardır. Belediye başkanımız, söz konusu olayda, görev ve sorumluluk bilinciyle hareket etmiştir. Hal böyle iken, olayın tamamen dışında olan belediye başkanımızın, olayın içine çekilmeye çalışılmasını ve hatta suçlanmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Yaşananları bilinçli olarak saptırmaya çalışarak, belediye başkanımız üzerinde olumsuz algı yaratmaya çalışmak ne hukuka ne de vicdanlara sığar.

Yargı süreçlerinin takipçisiyiz:

Belediye başkanımız, yaşanan olayın tüm boyutlarıyla aydınlatılması için yargı sürecinin sonuna kadar takipçisi olacaktır. Gerek başkanımız gerekse çalışma arkadaşları açılacak davada da tanık olarak ifade verecektir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak da konunun takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız."


Hibya Haber Ajansı


HIBYA

YORUMLAR

  • 0 Yorum