-

TÜREMİŞ "İKTİDARSINIZ LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜTEN SİZLERSİNİZ"

İYİ Parti İl Başkanı Özhan Türemiş yükselişe geçen koronavirüs salgınından dolayı yeniden alınan pandemi tedbir kuralları kapsamında küçük ve orta ölçekli esnafın can çekiştiğine dikkat çekerek İlimiz iktidar milletvekillerinin ‘şu kadar para getirdik, bu kadar para getirdik’ diye birbirlerine üstünlük sağlama yarışına gireceklerine yeni pandemi tedbirleri kapsamında iyice sıkışan esnafa yardımcı olmak için yapacakları çalışmaları paylaşmaları çağrısında bulundu...

TÜREMİŞ "İKTİDARSINIZ LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜTEN SİZLERSİNİZ"
23 Kasım 2020 - 13:05
İYİ Parti İl Başkanı Özhan Türemiş yükselişe geçen koronavirüs salgınından dolayı yeniden alınan pandemi tedbir kuralları kapsamında küçük ve orta ölçekli esnafın can çekiştiğine dikkat çekerek İlimiz iktidar milletvekillerinin ‘şu kadar para getirdik, bu kadar para getirdik’ diye birbirlerine üstünlük sağlama yarışına gireceklerine yeni pandemi tedbirleri kapsamında iyice sıkışan esnafa yardımcı olmak için yapacakları çalışmaları paylaşmaları çağrısında bulundu.  Önceki hafta AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy’un “Lafla Peynir Gemisi yürütüyorsunuz” ithamına maruz kalan Türemiş Altınsoy’un mensubu olduğu partinin iktidar partisi olduğunu ve icra makamının da dolayısıyla kendileri olduğunu hatırlatarak “Gemiyi yürütmesi gereken sizlersiniz. Biz sadece denetleyebiliriz ve yürümediği ortada” ifadelerini kullandı.

Türemiş “Mart ayından itibaren etkili olan koronavirüsten dolayı merkezi hükümet çeşitli tedbirler almış ve bu tedbirler kapsamında küçük ve orta ölçekli esnafın, sanayicinin SSK'ya vergi dairesine olan borçları ötelenmiş KOBİ’lere devlet bankalarından kredi kartları dağıtılmıştı. Gelin görün ki zaman çok çabuk aktı ve özellikle kış ayları ile birlikte yükselişe geçen koronavirüs yeniden hükümetin tedbirler almasına neden oldu. Bu arada ötelenmiş SSK ve vergi borçları ile devlet bankalarından verilen kredilerin ödemesi geldi çattı” dedi.



“PEMBE TABLOLAR ÇİZMENİN MANASI YOK”

“Her ne kadar mevcut hükümet esnaf ve sanayicinin SSK ve vergi borcunu yapılandırsa da bu yeterli değildir” diyen Türemiş “İlimiz milletvekilleri devletin kasasından koskoca ilçelere şaka gibi 500 bin 750 bin, beldelere 250 bin lira gibi komik rakamların getirildiği yönünde açıklamalarla birbirlerine üstünlük kurmaya çalışmaları yerine sahada bulunup 5 bine yakın küçük ve orta ölçekli esnafın sanayicinin ve üreticinin durumlarını sorsalar iyi ederler. Neredeyse iflas etme noktasına gelen yüzlerce esnaf, sanatkâr ve sanayici ile dertleşen bizleriz. Pembe tablolar çizmenin hiçbir manası yok. Buradan özellikle Aksaray Belediyesine de sesleniyoruz billboardlara çıkıp para tahsil etmek için vatandaşı uyaracaklarına bu zor dönemde vatandaşları rahatlatacak kararlar almaları gerektiğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“YALAN SÖYLEDİĞİNİZİ İTİRAF ETTİNİZ”



Geçtiğimiz hafta AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy’un isim vermeden kendisini hedef alarak yaptığı açıklamaya da değinen Türemiş “Biz Aksaray'a faydalı olan bütün hizmetleri alkışlarız. İlin menfaati için bir çivi çakandan Allah razı olsun. Yalnız gelin görün ki etik olarak mevcut iktidar milletvekillerinin yapması gerekeni sanki bir nimetmiş gibi millete sosyal medya ve basın aracılığı ile anlatmalarına biz bir anlam veremedik. Tepkimiz budur. Halihazırda iktidarsınız ve 18 yıldır hem ülkemizi hem Aksaray’ı yönetiyorsunuz. Allah aşkına Ortaköy yolu hikayesi Arapsaçına dönmüşken, musluklardan içilen bir su yokken, 16 yılı aşkındır verilen tren yolu sözünü henüz yerine getirmeyip halihazırda bir de canlı yayında bir programda ‘Biz yıllardır tren yolunu belli bir noktaya kadar getirdik ama ilk etapta bir söz vermemiz gerekiyordu halka, tren yolu sözü verdik. Sonra rantabl olmadığını fark ettik’ diyerek millete yalan söylediğinizi kendi ağzınızla itiraf ettiniz. Neden gerçeklerle yüzleşmekten kaçıyorsunuz?” sorusunu yöneltti.

“SİZİN GENEL BAŞKANINIZ İYİ PARTİ İÇİN YERLİ VE MİLLİ DEMİŞTİ”



AK Parti İl Başkanı Altınsoy’un Türemiş’i hedef alan açıklamasında yer alan “Daha nerede olduğu belli olmayan bir parti” atfına da yanıt veren Türemiş “Biz yıllardır zaten hakaretlere tehditlere maruz kalarak inandığımız davada mücadelemizi gösterdik ve göstermeye devam edeceğiz. AK Parti İl Başkanı’na sesleniyorum. Eğer Genel Başkanınız henüz fikrini değiştirmediyse en son biz yerli ve milli bir parti idik. Sanırım sizin bundan haberiniz yok. Genel Başkanınızı takip edin bu konuda” açıklamasında bulundu.



“HALKI AYIRMAKTAN VE YALAN SÖYLEMEKTEN VAZGEÇİN”

Son olarak kömür yardımına da değinen İYİ Parti İl Başkanı Türemiş “Yaptığımız küçük bir araştırma sonucu gördük ki ilimize bundan önceki yıllarda 20 bin ton civarında kömür yardımı dağıtılıyormuş. Bu sene toplamda 8 bin ton kömür yardımı yapılmış. Bize gelen en önemli şikayetlerden bir tanesi ‘Eğer AK Partili isen AK Parti üyesiysen kömür alabiliyorsun, değilsen kesinlikle alamıyorsun’ şeklinde.  Şimdi soruyoruz, ihtiyaç sahiplerine ‘Sen şu partilisin bu partilisin’ diyerek kömür yardımı yapmamak ne demek? Geçmişte 20 bin ton kömür dağıtılırken bu sene 8 bin tona düşmesinin arkasında yatan gerçek nedir? Halkı ayırmaktan ve yalan söylemekten vazgeçin” şeklinde konuştu.

“HER KOŞULDA TAKİPÇİSİYİZ”



“Koskoca 1 ilin ilçe ve beldelerinde komik rakamlarla devletten milletten alınan paraları kendi ceplerinizden veriyormuş gibi hava atacağınıza karda kışta, bu pandemi döneminde fakiri fukarayı gözetecek çözümleri vatandaşla ve kamuoyu ile paylaşırsanız daha güzel olur” diyen Özhan Türemiş yapılan her işin olumlu ya da olumsuz takipçisi olacağız. Bu halk artık yalnız değil. Onları düşünen mağdurun, yoksulun garip gurebanın artık arkasında duran İYİ’ler bulunmaktadır. Herkes de bunu böyle bilsin” dedi.





 

YORUMLAR

  • 0 Yorum