-

Türkiye'de TÜFE, ABD'de tarım dışı ve ISM verileri

Geçen hafta FED toplantısı ve TCMB'nin enflasyon tahminlerini yukarı yönde revize ettiği Enflasyon Raporu toplantısı gerçekleşti. FED Başkanı Powell Tapering ile ilgili süreci ekonomik hedeflere yaklaştıkça gerçekleşeceğini belirtmişti.

Türkiye'de TÜFE, ABD'de tarım dışı ve ISM verileri
02 Ağustos 2021 - 11:00

Geçen hafta FED toplantısı ve TCMB'nin enflasyon tahminlerini yukarı yönde revize ettiği Enflasyon Raporu toplantısı gerçekleşti. FED Başkanı Powell Tapering ile ilgili süreci ekonomik hedeflere yaklaştıkça gerçekleşeceğini belirtmişti. FED'in ekonomik hedeflerinden biri olan ABD tarım dışı istihdam verisi Cuma günü açıklanacak. Haziran ayında 850 bin kişi istihdam sonrasında Temmuz için 900 bin kişi tarım dışı istihdamın sağlanması bekleniyor. Türkiye'de ise en önemli veri yarın açıklanacak olan Temmuz ayı TÜFE verisi olacak. Aylık %1.57 artış beklenirken yıllık enflasyonun %18.68'e çıkması bekleniyor. Böylece yıl başından bu yana cari enflasyon ile gecelik faiz arasında reel fark en düşük seviyeye gerilemiş olacak. Dünyada 2. çeyrek kar sezonu devam ediyor. Bu hafta S&P'de şirketlerinin dörtte biri kar açıklayacak, Türkiye'de 9 Ağustos konsolide olmayan ve 19 Ağustos konsolide bilançoların son açıklanma tarihi olarak bu hafta kar açıklamalarında yoğunluk artacak. Haftanın genelinde FED üyelerinin açıklamaları, Temmuz ayı imalat ve hizmet final PMI verileri ile geçen hafta piyasaları etkisi altına alan Asya piyasalarında teknoloji şirketlerinde yoğunlaşan satış baskısı izlenecek. Dolar/TL'de 8.428'den tepki gerçekleşebilir. Cuma günü Dolar/TL 8.40 seviyesinin altına gerilemesi sonrasında FED Başkanlarından Bullard yaptığı şahin açıklamalar sonrasında toparlandı ve düşen kanal içerisinde kaldı. 8.428'de bulunan düşen kanal içerisinde tepki gerçekleşebilir. 8.428-8.60 düşen kanal aralığıdır. BIST 100 kısa vadede gücünü koruyor. Cuma günü geri çekilmenin 1380 ile sınırlı kaldıktan sonra gün içi en yüksekten kapanış ile artı kapatmayı başlardık. 1390 üzerinde kapanış kısa vadede yükseliş eğilimini desteklemektedir. 1390-1425 kısa vadeli dalgalanma aralığımızdır.

Ağustos vadeli BIST30 güçlü kalmayı sürdürdü. Cuma günü geri çekilme 1500 ana desteğe gelmeden sınırlı kaldı. Kısa vadeli güçlenmenin devam etmesi bu hafta 1540-1542'de bulunan dirençlere doğru yönelimi sağlayabilir. 1500 ana desteği korunduğu sürece kısa vadeli ivme devam edecektir.

Ağustos vadeli Dolar/TL aşırı satımda. Aşırı satım bölgesinde Cuma günü 8.58 destek seviyesini dirence dönüştürdü. 8.517 ve 8.52 ana desteklerinde mevcut aşırı satım fiyatlaması içerisinde tepki gelmesini bekliyoruz. 8.585 direncinin kırılması durumunda tepki güçlenebilir.

: ÜNLÜ & Co'mment
Hibya Haber Ajansı


HIBYA

YORUMLAR

  • 0 Yorum