-

TÜRKİYENİN DÜNYA AÇILAN MEDYA KURULUŞU TİGAD AVRUPA TEMSİLCİLİĞİ AÇILDI!!!

Başta Türkiye'nin dijital yayıncılığının çerçevesinin belirlenmesiyle dezenformasyon konusundaki sıkıntıların ortadan kaldırılması yasasının oluşması ve kabulü konusunda paydaşlık olmak üzere Dijital medyanın başarıları sıkıntıları konusundaki çalışmalarıyla sektörün medarı iftarı olan TİGAD bir taratanda dünya açılma çalışmalarını sürdürürken ilk temsilciliğini Avrupa'nın başkentinde açtı.

TÜRKİYENİN DÜNYA AÇILAN MEDYA KURULUŞU TİGAD AVRUPA TEMSİLCİLİĞİ AÇILDI!!!
13 Mayıs 2024 - 10:47
Başta Türkiye'nin dijital yayıncılığının çerçevesinin belirlenmesiyle dezenformasyon  konusundaki sıkıntıların ortadan kaldırılması  yasasının oluşması ve  kabulü konusunda paydaşlık olmak üzere  Dijital medyanın başarıları sıkıntıları konusundaki çalışmalarıyla sektörün  medarı iftarı olan TİGAD bir taratanda  dünya açılma çalışmalarını sürdürürken ilk temsilciliğini Avrupa'nın başkentinde açtı.

 Bu çalışma çerçevesinde Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen Türkiye İnternet Gazeteciler Derneği Avrupa ve Belçika temsilciliğinin açılışına, Türkiye İnternet Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Okan Geçgel ve birçok önemli isim katıldı. Program kapsamında, Türkiye İnternet Gazeteciler Derneği Avrupa Temsilcisi Bilgin Özçiftçi oldu .
 

Türkiye İnternet Gazeteciler Derneği Avrupa Temsilcisi Bilgin Özçiftçi  açılışta yaptığı konuşmasında;

"Kıymetli katılımcılar Türkiye İnternet Gazeteciler Derneği Avrupa Temsilciliğinin açılış heyecanını sizlerle paylaşmaktan son derece onurluyum.

Öncelikle Türkiye İnternet Gazetecileri Derneği hakkında sizlere kısaca bilgi vermek istiyorum.90’ların ortasından bu yana var olan ,dijital medyanın yasallaşması ve yasalarla tanınması konusunda önemli rol alan, bununla beraber dijital medya kanununun çıkmasında da büyük payı olan bir dernektir.

Bu bağlamda bizler TİGAD Avrupa temsilciliğini  faaliyete geçirerek gazeteci meslektaşlarımızın haklarını savunmak ,sorunları gündeme taşımak amacımızın yanında Avrupa’da Türkçe yayın yapan tüm internet gazetecilerini ve derneklerini bir çatı altında toplamak böylece Avrupa’da yayın ağını daha da genişletmek ,dijital medya sektöründe olumlu gelişmelere katkı sağlamak niyetindeyiz.


Pek çok şeyin dijitalleşmeden nasibini aldığı çağımızda gazetecilik meslek ilkelerinin şekil değiştirdiğini, pratiklerinin tümden değiştiği bir deneyim yaşamaktayız. Geçmişin sesi geleceğinse ayak izi olan gazeteciler olarak innovasyon haberciliğin öneminin farkındayız ve sizlerle hep beraber  güçlü  pozitif katkılar sağlayacağız.
Katılımlarınızdan dolayı şeref duyduk .her birinizi muhabbetle selamlıyorum,
hayırlı olsun.

Türkiye İnternet Gazeteciler Derneği Avrupa Temsilcisi Bilgin Özçiftçi’ye  Avrupa Temsilcilik belgesi ve  plaket verildi.
Türkiye İnternet Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Okan Geçgel yaptığı konuşmada, Türkiye’deki dijital medyanın son yıllarda nasıl hızla geliştiğini ve Türkiye’deki basın özgürlüğünün uluslararası standartlarda olduğunu belirterek, Türkiye’de gazetecilik mesleğinin özgür bir ortamda yerine getirildiğini vurguladı. Ayrıca, Türkiye’deki medya sektöründeki son gelişmeleri ve yenilikleri aktardı.

Türkiye İnternet Gazeteciler Derneği Avrupa Temsilcisi Bilgin Özçiftçi’ye ve Belçika Temsilcisi Kadir Duran’a Temsilcilik belgeleri takdim edildi.

Başkan Geçgel, Avrupa’daki gazetecilere Türkiye’deki medya ortamını ayrıntılı bir şekilde anlattı ve Türkiye ile Avrupa arasındaki medya ilişkilerinin geliştirilmesi ve işbirliğinin önemine değindi. Program, Türkiye’den ve Avrupa’dan birçok gazetecinin katılımıyla gerçekleşti ve Türkiye ile Avrupa arasındaki medya alanındaki ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik önemli adımlar atıldı.

Başkan Geçgel programın gerçekleşmesinde emeği geçen Tigad  Avrupa temsilcisi Bilgin Özçiftçi  teşekkür etti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum