-

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİN 5 YILLIK HAYALİNİ VALİ AYDOĞDU GERÇEKLEŞTİRDİ

Aksaray Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi son sınıf öğrencisi Mustafa Bozkurt’un 5 yıllık hayalini Vali Hamza Aydoğdu gerçekleştirdi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİN 5 YILLIK HAYALİNİ VALİ AYDOĞDU GERÇEKLEŞTİRDİ
16 Ekim 2021 - 20:13
Bozkurt, hayalim dediği Aksaray kent merkezindeki Karamanoğlu Ulu Camiinde Cuma namazını kıldırdı. Mevlid-i Nebi ve Vefa konulu hutbeyi okuyan Bozkurt, namaz sonrası Vali Hamza Aydoğdu’ya teşekkür etti.

Aksaray Üniversitesi İslami İlimler Fakültesine ilk başladığı günden itibaren Ulu Camiinde Cuma namazı kıldırmayı hayal ettiğini belirten Bozkurt bu isteğinin gerçekleşmesinden dolayı büyük mutluluk yaşadığın söyledi.

Vali Hamza Aydoğdu’nun kaldıkları öğrenci yurdunu ziyaret ettiğini ifade eden Bozkurt, kendileri ile bir süre sohbet eden Vali Aydoğdu’nun yurtta kalan öğrencilere isteklerini sorduğunu, kendisini tanıtarak 5 yıllık hayali olan tarihi Ulu Camiinde Cuma namazı kıldırma talebini ilettiğini söyledi. Vali Aydoğdu’nun ziyarette bulunan İl Müftüsüne; “Bu hayali gerçekleştirelim” diyerek kendisine destek verdiğini ifade eden Bozkurt; “Valimizden Allah razı olsun. Sabır acıdır, meyvesi tatlı. Valimiz bizi kırmadı önümüzü açtı. Çok mutlu oldum” dedi.

Cuma namazı eda ettikten sonra Bozkurt’u tebrik eden Vali Hamza Aydoğdu; “Geleceğin müftülük, vaiz ve imam hatiplik makamlarında bulunacak gençlerin daha özgüvenli yetişmeleri gerekiyor. İslami İlimler fakültesinde okuyan öğrencilerimiz müftülüğümüzün yapacağı çalışma ile uygulamalarını ilimizdeki camilerde yapacaklar” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum