-

UZAKTAN BAĞLANTI AYARLARIYLA ASÜ KÜTÜPHANESİ EVİNİZDE

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, sınav sürecinde ASÜ Dijital Kütüphanenin öğrencilerin en büyük yardımcısı olduğunu söyledi.

UZAKTAN BAĞLANTI AYARLARIYLA ASÜ KÜTÜPHANESİ EVİNİZDE
17 Nisan 2020 - 14:07
Koronavirüs salgını münasebetiyle kütüphaneye fiziki erişimin sınırlandırıldığını, ancak yaklaşık 235 bin elektronik kitap ve milyonlarca makale, dergi ve tez içeriğine elektronik erişimin mümkün olduğunu kaydeden Rektör Şahin, “Kütüphanemiz, eğitim öğretimin genelinde ve özellikle de sınav süreçlerinde öğrencilerimizin en önemli yardımcısı. Biz, bu süreçte kütüphanemizi elektronik ortamda erişilebilir halde tutmak adına gerekli adımları attık ve atıyoruz. Dileyen öğrencimiz kütüphanedeki elektronik kaynaklara evinden ulaşabiliyor. Bunu sağlamak adına bir yandan online olarak sistemin aktif şekilde ilerlemesi, diğer yandan kaynak sayılarını arttırma çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. Şahin, uzaktan bağlantı ayarlarının yapılması durumunda her öğrencinin ve akademisyenin dijital kütüphaneye kampüs dışından da erişim sağlayabileceğinin altını çizdi.

 

Farklı internet tarayıcıları için yapılması gereken uzaktan erişim (Proxy) ayarları, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığının internet sayfasından öğrenilebiliyor. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum