-

Vaka sayılarındaki artış ve tedbirlerdeki sıkılaşma risk unsuru olarak izleniyor

Vaka sayılarındaki son dönemde gözlenen artış eğilimi ve salgın kaynaklı gündeme gelen endişeler küresel risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor.

Vaka sayılarındaki artış ve tedbirlerdeki sıkılaşma risk unsuru olarak izleniyor
30 Mart 2021 - 09:45

Piyasa Gündemi

Vaka sayılarındaki son dönemde gözlenen artış eğilimi ve salgın kaynaklı gündeme gelen endişeler küresel risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor. TCMB Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya görevden alınırken, yerine Mustafa Duman atandı. Dünkü kabine toplantısında yeni risk haritası ve tedbirler paylaşıldı. Yurt içinde ekonomi yönetiminden gelecek açıklamalar ve olası kabine değişimi başta olmak üzere iç siyasetteki gelişmeler fiyatlamalar üzerinde etkili olacaktır. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    15:00 Almanya – TÜFE Önem: Orta
•    18:00 ABD – CB Tüketici Güveni Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Gündemdeki enflasyon ve salgın kaynaklı endişeler aşağı yönlü risk unsurları olarak gündemde kalmaya devam ederken, küresel hisse piyasalarında dalgalı bir seyir etkili oluyor. Cuma günü yurt dışına kıyasla negatif bir ayrışma kaydeden BIST-100 Endeksi haftanın ilk işlem gününde yukarı yönlü bir seyir izleyerek günü %0,75'lik yükselişle 1.392,57 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yataya yakın bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,19 – 8,21 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 8,27'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 Endeksi'nde dün hisse ve sektörel hareketlere bağlı olarak yukarı yönlü bir hareket izlesek de işlem hacmi son zamanların en düşük seviyelerinden birinde kalarak bu yükselişi desteklemedi. Teknik göstergelerin zayıf seyrini koruduğu endekste dün de bahsettiğimiz gibi tarihi zirveden 1.256 seviyesine kadar olan düşüşün geri dönüşünde %38,2 seviyesinin bulunduğu 1.384 ilk önemli destek olup, bu seviyenin altında olacak kapanışlar aşağı yönlü baskıyı artırarak ilk kademede 1359 ve devamında 200 günlük ortalamanın bulunduğu 1.294 ile önceki dibin de bulunduğu 1.256 aralığının yeniden test edilmesine neden olabilir. Yukarıda ise 1.412 ve 1.423 ilk kademede izlediğimiz önemli dirençler konumunda. 

 

Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı



YORUMLAR

  • 0 Yorum