-
DERYA ÖZABA

DERYA ÖZABA


CUMHURBAŞKANIMIZ HOŞ GELMİŞ..

30 Mayıs 2015 - 11:49

CUMHURBAŞKANIMIZ HOŞGELMİŞ…

Bu gün Aksaray çok önemli bir misafiri ağırladı. Her zaman devlet büyüklerine saygılı olmak gereğine inandım ben… Kim, hangi partiye mensup olursa olsun, Cumhurbaşkanı hepimizin Cumhurbaşkanı… Kimsenin buna itirazı yoktur sanırım… Kendisine saygı duymak Türkiye’ nin dışardaki itibarı için de büyük önem teşkil ediyor. O yüzden hep bir evin babasına gösterdiği saygıyı göstermesini beklerim insanlardan… Cumhurbaşkanı, Başbakan yada siyasi partilerin davalarına gönüllerini vermiş liderleri … Hepsine saygım sonsuz… O yüzden Cumhurbaşkanımızın Şehrimize gelişi hepimizi heyecanlandırdı…

Meydanlar zaten her zaman görmüyor Devlet büyüklerini o yüzden insanlar sırf görmek için bile geliyor… Gelenlere sözüm yok, en doğal vatandaşlık hakları… BENDE ORADAYDIM!

HERŞEYİN BİR ADABI OLMALI

 Yalnız sözüm olanlarda var… Bunu sadece bu gün için söylemiyorum… Başka liderler de, ya da şehir dışından gelen sanatçıların konserlerinde de bazıları olayı fazla abartıyor… Kendisini yerden yere atanlar ya da kalabalığın arasına ezilme pahasına girenler… Seslerini duyurmak için avazı çıktığı kadar bağıranlar… Benim sözüm onlara. Her şeyin bir usulü adabı var inanın bana gelen kim olursa olsun, siz boğazınızı da yırtsanız sizi fark etmeyecek…  Bu günde karşılaştım aynı manzaralarla, birkaç gün önce ASÜ de Mustafa Ceceli konserinde de… Yapan genç olunca biraz daha anlayışla karşılayabiliyorum lakin kocaman insanlar yaptığında söylenmeden geçemiyorum… Her şeyin bir adabı olmalı…

HALUK BAŞKAN FAN CLUB AÇILMALI…

Geçtiğimiz günlerde Sayın Başbakanımız geldiğinde de yaşamıştık aynı şeyi, bu gün Sayın Cumhurbaşkanımız geldiğinde de yaşadık… Halk hep bir ağızdan Haluk Başkana ‘ Aksaray seninle gurur duyuyor ‘’ sloganları attı… Bir Belediye Başkanının bu kadar kısa sürede toplumun büyük kesimine kendini sevdirmesi gerçekten çok güzel… Dünkü yazımda da yazdım ve hatta bu sebepten bana kızanlar, sitem edenler de oldu ama yineliyorum… Haluk Başkan hangi partiden aday olursa olsun yeniden seçilir… Hatta, Haluk Başkan Fan Club açılmalı diye düşünüyorum… Bana katılan kadar katılmayanda olabilir ama bunu halkın teveccühüne bakarak söylüyorum. Halk Başkanın partisine falan bakmıyor… Kişiliği ve halka yakın duruşu, güler yüzü bitiriyor olayı… Bu özelliklerinden dolayı herkes onu seviyor… Sokakta karşılaşmaya o kadar alıştı ki Aksaray, Başkanı kendilerinden biri olarak algılıyorlar. Tavrını bozmaz ise bir daha ki seçimler de oyu hazır.

MEYDANDAKİ PLAKALARI SAYAMADIM…

Bugün gerçekten çok sıkı bir güvenlik zinciri vardı. Başka illerden sanırım 4bin civarı emniyet mensubu geldi. Gömlekli, tişörtlü kime çarptıysam boynuna bakınca emniyet mensubu olduğunu gördüm…  Birde çevre illerden gelen otobüsler dolusu vatandaş çekti dikkatimi, o kadar çok değişik plakalı otobüs vardı ki, hoşuma gitti… Onlarda taa şehir dışlarından Cumhurbaşkanımızı görmeye gelmişledi.Fotoğraflarını çek çek bitiremedim… Onlarda Sayın Cumhurbaşkanımız gibi hoş geldiler, sefalar getirdiler… Bir daha ki seçimlere Niğde ye kadar uçakla gelirler artık kısmetse…  Ya da hızlı trenle falan inşallah… Beklentimiz bu yönde… Hayırlısı.

Dolu dolu bir gündü, herkesin izlenimi farklıydı… Tarafsız bir gözle benim Miting analizimde buydu… Zaten Sayın Cumhurbaşkanımızın gelişi konusunda herkes tarafsız olmalı… Neden mi ? Çünkü o artık bir siyasal partiye ait değil.

Hoşça kalın, Hayattan Hoşnut Kalın.

Komşu Köyün Delisi