-

YEŞİL DOĞA HEYETİ "KOP" İDARESİ BAŞKANINA "ORTAŞEHİR" PROJESİNİ ANLATTI

Aksaray, Nevşehir, Kırşehir ve Niğde illerinin ortak kalkınmasını ilgilendiren "Ortaşehir Projesi" bir Yıl boyunca çeşitli platformlarda tartışılarak ilgili kurum kuruluşlarla istişare ediliyordu.

YEŞİL DOĞA HEYETİ "KOP" İDARESİ BAŞKANINA "ORTAŞEHİR" PROJESİNİ ANLATTI
04 Haziran 2021 - 22:13
Geçtiğimiz aylarda Yeşil Doğa yöneticileri tarafından ilk önce Aksaray Valisi Hamza AYDOĞDU, daha sonra Nevşehir Valisi İnci Secer BECER in makamlarında dillendirilmişti

Bir çok kurum kuruluşlarla olan görüşmelerde  oldukça ilgi gören proje,   icra ve yatırımlarıyla Bölgesel kalkınmanın lokomotifi olan KOP idaresi (Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma idaresi) Başkanı Mahmut Sami ŞAHİN'e Hayırlı olsun ziyeret'inde bulunan Yeşil Doğa Heyeti tarafından sunum yapıldı. 


Yeşil Doğa heyetinde bulunan Yeşil Doğa Dernek Başkanı Abdulkadir AY, Aksaray Müteahhitler Birliği Başkanı Fatih GÜNEŞ, Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin TURPÇU, Yeşildoğa Dernek Bşk Yrd. Yazar Mahmut ULU, ve Yeşil Doğa Dernek yönetim Krl. Genel Sekreteri Ali Kemal ŞİRİN kendini tanıtarak hayırlı olsun dediler. 



Ziyarette yeni görevine başlayan Şahin'e Dernek Başkanı Abdulkadir Ay tarafından "Ortaşehir'i" anımsatan  kristal hediye taktim edilerek  hayırlı olsun denildi. 
Hitabında Abdulkadir AY; "Sayın Başkanım Zat-ı Alinizin Ticaret ve siyasetin size kattığı girişimcilik  tecrübesi ile inanıyoruz ki bundan sonra "KOP İDARESİ" daha aktif daha kalıcı eserler üretecektir, kurulduğu günden bu güne tecrübe kazanmış olan kıymetli  bir çalışma ekibiniz var inşaallah sayenizde Bölgemiz ihtiyaç duyulan yatırımlara kavuşur" diyerek Ortaşehir projesinden bahsetti. 

KOP idaresi (Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma idaresi) başkanı Mahmut Sami ŞAHİN' de  "KOP idaresi Cumhurbaşkanımızın onayı ile yeni 5 yıllık süre daha uzatıldı bu bölge yatırımlarında ihtiyaca bir nebze olsun katkısı olduğunu gösteriyor yeni dönemde kazanılan tecrübeyle  daha fazla efor sarfedeceğiz. Bögesel kalkınmaya önem veriyoruz, Bahsettiğiniz "Ortaşehir" Ayakları yere basan bir proje... Sivil toplum örgütlerinin toplum adına fikirler üretmesi çok önemli bu projenin dört ilimizi birden  ilgilendirmesi daha da önemli..  Bu projeyi bölge içerisindeki dinamiklerin tartışması gerekli,  yöneticilerin idaremize sunacakları projelerde ortak fikirde olmaları inanıyorum tüm bakanlıklarda karşılık bulacaktır dolaysıyla projenin hayata geçmesine vesile olacaktır." dedi

Ziyaretten oldukça menmun olduğunu belirten ŞAHİN, misafirlerini samimiyetle uğurlarken,  bölge Valilerine de selam  göndermeyi ihmal etmedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum