-

YÖK ONAY VERDİ, AKSARAY ÜNİVERSİTESİNDE DOKUZ LİSANSÜSTÜ PROGRAM DAHA AÇILIYOR

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri Enstitüleri bünyesinde faaliyet gösterecek olan toplam dokuz lisansüstü programın açılmasına dair tekliflerinin Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edildiğini söyledi.

YÖK ONAY VERDİ, AKSARAY ÜNİVERSİTESİNDE DOKUZ LİSANSÜSTÜ PROGRAM DAHA AÇILIYOR
17 Mayıs 2021 - 10:45
ASÜ Yönetiminin gerekli hazırlık çalışmalarını tamamladıktan sonra YÖK’e gönderdiği yedi yüksek lisans ve iki doktora programının açılmasına dair teklif, Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelendi ve yapılan değerlendirmelerin ardından onaylandı. Buna göre; Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde “Çevre Politikaları Disiplinlerarası Anabilim Dalı” ve “Engellilerde Beden Eğitimi ve Spor Disiplinlerarası Anabilim Dalı” kurulacak. Bu anabilim dalları altında ise “Çevre Politikaları Disiplinlerarası Tezli Yüksek Lisans,” “Çevre Politikaları Disiplinlerarası Tezsiz İkinci Öğretim Yüksek Lisans,” “Engellilerde Beden Eğitimi ve Spor Disiplinlerarası Tezli Yüksek Lisans” ve “Engellilerde Beden Eğitimi ve Spor Disiplinlerarası Tezsiz İkinci Öğretim Yüksek Lisans” programları faaliyet gösterecek. Bunlarla birlikte, Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde “Turizm Rehberliği Tezli Yüksek Lisans,” “Turizm Rehberliği Tezsiz İkinci Öğretim Yüksek Lisans” ve “Yönetim Bilişim Sistemleri Doktora” programlarının kurulması teklifleri de kabul edildi. Öte yandan Yükseköğretim Yürütme Kurulu, ASÜ’nün, Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde faaliyet gösterecek “Matematik Doktora” programı ile Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde faaliyet gösterecek olan “Veteriner Cerrahi Tezli Yüksek Lisans” programlarının kurulması tekliflerine de onay verdi. Rektör Şahin, lisansüstü eğitimi hem nicelik hem de nitelik bakımından geliştirmeye dair titiz şekilde çalıştıklarını, hayatta karşılığı olan ve ASÜ’nün özel çalışma alanlarını geliştirecek yeni programları kurmak adına çalışmaya devam edeceklerini söyledi. 

Programların kurulmasına dair hazırlık çalışmaları sürecine katkı sunan herkese teşekkür eden Prof. Yusuf Şahin, “Tekliflerimize onay veren YÖK Başkanlığına da ayrıca teşekkür ediyoruz. Yeni programlar Üniversitemize ve şehrimize hayırlı olsun” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum