-

YUNUS EMRE İLE GELİN TANIŞ OLALIM ETKİNLİĞİ NEVŞEHİR HACIBEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ'NDE YAPILDI

2021 yılının UNESCO tarafından Yunus Emre ve Türkçe Dili olarak kabul etmesi nedeniyle Yeşil Doğa Nevşehir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Yunus Emre ile Gelin Tanış Olalım’ isimli etkinlik, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

YUNUS EMRE İLE GELİN TANIŞ OLALIM ETKİNLİĞİ NEVŞEHİR HACIBEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ'NDE YAPILDI
28 Aralık 2021 - 13:17
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe ,AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Serkan Şahinkaya,Nevşehir Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile devam eden programın sunuculuğunu, iş kadını, şair, yazar, gazeteci ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Halk şairi Ayşe Paslanmaz yaptı. Paslanmaz programda ayrıca kendi yazmış olduğu  Yunus Emre ve Sarıkamış şiirleriyle de sahne aldı.
Yeşil Doğa Nevşehir İl Başkanı Bayram Ekici programın açılışında yaptığı konuşmada, Nevşehir,Aksaray,Aksaray ve Niğde’de gazetecilerin bölgesel anlamda bu şehirlerin her alanda gelişmesi ve kalkınması için çalışmalar yapmak için kurulan dernek çalışmalarına ilişkin bilgiler aktardı. Bu bölgenin en temel manevi dinamiklerinden biri olan Yunus Emre gibi bir gönüller sultanının hayatı ve düşüncesinin de etkin bir şekilde tanıtımını amaç edindiklerini kaydeden Ekici, etkinliğe katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.
 Yeşil Doğa Kent Konseyi Genel Başkanı Abdülkadir Ay’ da,  Anadolu’nun yurt olarak kazanılması yönünde gönüllere taht kuran manevi dinamiği ile Yunus Emre’nin , Hacıbektaş Veli,Mevlana Celaleddin-i Rumi ve Somuncu Baba gibi oldukça önemli bir değer olduğunu kaydetti.

Ankara-Niğde Otobanın Nevşehir-Aksaray-Niğde ve Kırşehir’in keşiştiği bir noktanın insan yerleşimleri ile farklı bir yerleşim bölgesi olması amacıyla ORTAŞEHİR adı altında bir merkezin oluşturulmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını anlatan Ay, bunun bölgesel anlamda kalkınma ve gelişmenin de sağlanabileceği bir yapı oluşturmasını hedeflediklerini ifade etti.
de, hayatı ve düşünceleri ile sadece Anadolu insanına değil, tüm dünya insanlığına rol model olan Yunus Emre gibi bir büyük gönül sultanının daha etkin bir şekilde insanlarımıza anlatılmasının son derece önemli olduğunu kaydetti.

Daha sonra , Aşk Mabedinin İmamı, Aşka Ağlayan Derviş Yunus Emre, Aşka Ağlayan Veli – Hacı Bektaşı Veli, Hacı Bayram-ı Veli, Somuncu Baba gibi eserleri ile tanınan ve son olarak Somuncu Baba isimli eseri sinema filmi olarak da beyazperdeye aktarılan Mahmut Ulu,Moğol Saldırıları altındaki Anadolu’nun yeniden o aydınlık günlerine dönmesine hayatı ve düşünceleri ile ışık olan Yunus Emre’nin hayatından çeşitli bölümleri etkinliğe katılanlarla paylaştı.
Etkinlikte ayrıca Yunus Emre’nin şiirlerinden oluşan bir de müzik dinletisi sunuldu.


Etkinliğin son bölümünde ise ,etkinliğe katkı sunan  AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz’ , Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Serkan Şahinkaya,  Yazar Mahmut Ulu, Nevşehir yeşil Doğa Nevşehir İl Başkanı Bayram Ekici, Yeşil Doğa Kent Konseyi Genel Başkanı Abdülkadir Ay’a teşekkür şiltleri takdim edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum