-

Yurt içinde tam kapanma kararı açıklandı

Hız kazanan aşılama çalışmaları ile küresel ekonomik görünümde kaydedilen iyileşme risk iştahını destekleyen gelişmeler olarak karşımıza çıkıyor.

Yurt içinde tam kapanma kararı açıklandı
27 Nisan 2021 - 10:00

Piyasa Gündemi

Hız kazanan aşılama çalışmaları ile küresel ekonomik görünümde kaydedilen iyileşme risk iştahını destekleyen gelişmeler olarak karşımıza çıkıyor. Önümüzdeki süreçte ekonomik veri akışları ve merkez bankalarının söylemleri yakından izlenecektir. Dün gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan salgınla mücadele kapsamında tam kapanma kararını açıkladı. Yurt içinde siyasi ve jeopolitik gelişmeler önemini koruyor. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    17:00 ABD – CB Tüketici Güveni Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Küresel çapta gözlenen ekonomik toparlanma, aşılama çalışmalarının hız kazanması ve gelişmiş ülkelerde tedbirlerin gevşemeye başlaması küresel hisse piyasalarını destekliyor. Geçen hafta zayıf bir görünüm ortaya koyan BIST-100 Endeksi perşembe gününün ardından dün de yükselişini sürdürdü ve günü %2,14'lük yükselişle 1.374,00 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,29 – 8,30 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,28'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün açılışla birlikte yukarı yönlü hareketlenen endekste günün büyük bölümünde ilk yükselişin ardından sakin bir tablo izlenirken kapanışa yakın alımlar yeniden hız kazandı. Hisse ve sektör bazlı ayrışmaların da dikkat çektiği endekste hacim geçtiğimiz haftanın son gününde yaşanan yükselişte olduğu gibi oldukça düşük kalarak yükselişi destekleyemedi.  Endekste mart ortalarında görülen zirve seviyelerden başlayan düşüş trendi bugün itibariyle 1.378 seviyesinde bulunuyor. Buranın hemen üzerinde ise yaşanan düşüşün ger dönüşünde %38,2 seviyesinin bulunduğu 1.384 bulunuyor. Bu seviyelerin aşılması ve üzerinde olacak bir kapanış alımlara hız kazandırabilir. Olası geri çekilmelerde ise 1.352 izleyeceğimiz ilk destek konumunda olacaktır.

Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı



YORUMLAR

  • 0 Yorum