-

19 EYLÜL GAZİLERGÜNÜ AKSARAY'DA KUTLANDI (2019)

Gaziler Günü Aksaray’da da kutlandı. Hükümet Meydanında düzenlenen törende Aksaray Valisi Ali Mantı, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürkve Muharip Gaziler Derneği Aksaray Şube Başkanı Mustafa Dağ Atatürk Anıtına çelenk koydu.

19 EYLÜL GAZİLERGÜNÜ AKSARAY'DA KUTLANDI (2019)
19 Eylül 2019 - 15:27
Gaziler günü kutlama etkinlikleri kapsamında şehitlik ziyaretinde bulunan heyet 15 Temmuz Milli İrade Meydanında Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Anıtına çelenk koydu.

Günün anlam ve önemi belirten konuşmayı Muharip Gaziler Derneği Aksaray Şube Başkanı Mustafa Dağ yaptı. Gaziler Dernek Başkanı Mustafa Dağ, “19 Eylül Gaziler Günü, Kurtuluş Savaşı'nda, 1950'de Kore'de, 1974'te Kıbrıs'ta savaşan muharip gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda, vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis, güvenlik korucusu ve vatandaşların, tüm malul gazilerin kahramanlık ve şeref günüdür” dedi.

Belediye Başkanı Evren Dinçer törende yaptığı konuşmasında, “Tarih boyunca nice büyük savaşlar yaşayan bu coğrafyanın sakinleri olarak bizler, istiklali ve istikbali için her daim eli tetikte olan bir milletin evlatlarıyız. Dün cephelerdeki savaşlarda istiklal ve istikbaline sahip çıkmış olan aziz milletimiz, bugün de ülkemizin huzuruna ve bağımsızlığına kast eden terörle mücadeleye devam ediyor. Bu aziz milletin, 15 Temmuz’daki darbe girişimini canları pahasına engellemesi, kendi iradesine sahip çıkması, gaza bilincinin ne denli önemli olduğunun en önemli göstergesidir.

Emsalsiz hizmetleriyle milletimizin takdirini ve saygısını kazanan şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkarak ülkemizi aydınlık bir geleceğe taşıyacağımıza olan inancı yinelerken, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, hayatta olan tüm gazilerimize sağlık ve esenlik dileklerimle en içten sevgi ve saygılarımı sunarım.”

Vali Ali Mantı ise din, vatan, millet adına ve devlet uğruna şehit olan tüm şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere hayırlı ve uzun ömürler diledi.

Günün anlam ve önemine belirten şiirlerin okunmasından sonra tören son buldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum