-

AEAH DE HEMATOLOJİ UZMAN HEKİMİ DR. FATOŞ DİLAN ATİLLA GÖREVİNE BAŞLADI

Sağlık Bakanlığı’nca mecburi hizmet yükümlülüğü kapsamında Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne atanan hematoloji uzman hekimi Dr. Fatoş Dilan Atilla görevine ve hasta kabulüne başladı.

AEAH DE HEMATOLOJİ UZMAN HEKİMİ DR. FATOŞ DİLAN ATİLLA GÖREVİNE BAŞLADI
30 Kasım 2018 - 10:38
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı’ndan uzmanlığını alan Dr. Fatoş Dilan Atilla Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ilk kez bir Hematoloji uzmanının göreve geldiğini belirtti ve “Hematoloji bölümü olarak iyi huylu ve kötü huylu kan hastalıklarıyla ilgileniyoruz. İyi huylu kan hastalıkları; kansızlıklar, bazı kan hücrelerindeki düşüklükler veya yükseklikler olarak kısaca tanımlanabilir. Kanama ve pıhtılaşma bozuklukları da bizim alanımız içerisinde. Bundan daha önemlisi lösemi olarak halk arasında bilinen kan kanserlerinin, kemik iliği kanserleri ve lenf kanserlerinin tedavilerini üstleniyoruz.” şeklinde konuştu.

Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Hematoloji uzmanının göreve başlaması ile birlikte önemli bir eksiklik giderilmiş oldu. Bu sayede kan ve kana bağlı kanser hastalarının teşhis ve tedavi için il dışına sevk edilmeleri önemli ölçüde ortadan kalkmış olacak. Hastaların teşhis, ayaktan tedavi ve kemoterapileri Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılabilecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum