-

AKSARAY'DA 104 ENGELLİ VE ESKİ HÜKMLÜ KENDİ İŞİNİN PATRONU

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut AKKUŞ Engelli ve Eski Hükümlülerin kendi işlerini kurmalarına yönelik 50.000 TL'ye kadar hibe desteğinin sağlandığını belirtti.

AKSARAY'DA 104 ENGELLİ VE ESKİ HÜKMLÜ KENDİ İŞİNİN PATRONU
17 Ekim 2019 - 15:53
Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut AKKUŞ Engelli ve Eski Hükümlülerin kendi işlerini kurmalarına yönelik 50.000 TL'ye kadar hibe desteğinin sağlandığını belirtti. İŞKUR tarafından kendi işini kurmak isteyen Engelli vatandaşlara 50 bin TL Eski Hükümlülere ise 38.370 TL’ye kadar hibe desteğinin sağlandığını dile getirerek “Aksaray ilimizde son dönemde 104 engelli ve eski hükümlü Kendi işinin patronu oldu.Yeni girişimci adaylarını bekliyoruz” dedi.

Projelerimizden faydalanmak isteyen engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızın emekli olmamaları, engelliler için en az %40 oranında sağlık kurulu raporuna sahip olması ve bu belgelerini İŞKUR'a ulaştırmaları gerekiyor. Ayrıca projenin ön koşulu olarak girişimcilik eğitimi başlıca şartlar arasındadır.

 

Müracaatlar Kasım ayında başlayacak olup,bu doğrultuda Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak;Kaymakamlıklar Belediye Başkanlıkları ve Kurum  Kuruluşlarımızdaiş birlikteliği içerisinde engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızın daha fazla bu projeden yararlanması için azami gayret gösterilmektedir. Temennimiz kırılgan gruplar içerisinde yer alan engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızı iş arayan pozisyonundan çıkarak işveren pozisyonuna getirmek ve toplumsal hayata katılımlarını sağlamaktır.Aksaray’da 104 Engelli ve Eski Hükümlü kendi işinin patronu oldu. Bu doğrultuda tüm engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızı kendi işlerinin patronu olmaları için İŞKUR'a davet ediyoruz.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum