-

AKSARAY'DA YAYA GEÇİT GÜVENLİĞİNİN NÖBETÇİSİ OLDUK

İçişleri Bakanlığı, “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” kapsamında, trafikte yayaların güvenliğine dikkat çekmek için ülke genelinde farkındalık yaratmak için düzenlendi. 81 ilde eş zamanlı olarak “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” kampanyası çerçevesinde bugün kurşunlu camii önünde Aksaray Valisi Ali Mantı’nında katılımıyla etkinlik yapıldı.

AKSARAY'DA YAYA GEÇİT GÜVENLİĞİNİN NÖBETÇİSİ OLDUK
02 Ekim 2019 - 16:18
İçişleri Bakanlığı, “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” kapsamında, trafikte yayaların güvenliğine dikkat çekmek için ülke genelinde farkındalık yaratmak için düzenlendi. 81 ilde eş zamanlı olarak “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” kampanyası çerçevesinde bugün kurşunlu camii önünde Aksaray Valisi Ali Mantı’nında katılımıyla etkinlik yapıldı. Çocukların ve özürlü vatandaşların yaya yolunu kullanmaları sergilenirken yoldan geçen araç sürücüler  Vali Ali Mantı’yı  sıcak davranışıyla karşılarında görünce heyecanlandılar  

 

 Bakanlık, 20 bin yaya geçidinde 200 bin personeli ile  bir gün süreyle 2’şer saat yaya nöbeti tutarak, trafikte yaya önceliğine dikkat çekecek. Bu kapsamda Aksaray’da da bugün Aksaray Valisi Ali Mantı ve Yeni Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Jandarma alay komutanı Fuat Anık’ın da katılımıyla valilik yanı kurşunlu camii önünde “Yaya Geçit Nöbeti Farkındalık Etkinliği” yapıldı.

Öğrenciler toplu vaziyette vali ile yürümenin güvenliğini yaşarkan hepimizin yaya olduğumuzu unutmamaız gerektiği bişr kez daha hatırlatıldı

 

Yapılan hukuki düzenlemelerle, 2019’un yılının trafikte yaya öncelikli yıl ilan edilerek başlatılan “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” kampanyası sonuç vermeye başladı. Trafik kazalarına bağılı yaya ölümleri geçen yıla göre yüzde 34.5 azaldı.

 

ÜLKE GENELİNDE 200 BİN EMNİYET  PERSONELİ GÖREV ALACAK



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nunda Ankarada bu etkinliğe katılacak olması etkinliğe verilen önemi gösteriyor Ülke genelinde eş zamanlı en az 200 bin Emniyet ve Jandarmadan oluşan Kolluk  personeli  gün boyu görev başında olacak. “Okul Geçidi Görevlileri”ne etkinliklerde ön planda yer verilerek bu görevlilere yönelik bilinirlik, farkındalıkların artırılması hedefleniyor. 

Dezavantajlı grupların (çocuk, yaşlı ve engelli) trafikte yaya olarak karşılaştıkları sorunlara da dikkat çekmek amacıyla bu gruplarca kampanya sloganının kullanıldığı döviz ve pankartlar taşındı. Ulusal/yerel görsel/yazılı basın ve yayın kuruluşlarının temsilcileri Aksaray’daki etkinliğe davet edilerek etkinlik ve faaliyetlerin geniş kitlelere duyurulması amaçlandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum