-

AKSARAY EMBRİYO TRANSFER MERKEZİ İNŞAATI HIZLA İLERLİYOR

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, damızlık sığır yetiştiriciliğinde standartların üst noktalara çekilmesinin, ülke hayvancılığının gelişimi açısından büyük önem teşkil ettiğini söyledi.

AKSARAY EMBRİYO TRANSFER MERKEZİ İNŞAATI HIZLA İLERLİYOR
07 Ağustos 2019 - 14:07
ASÜ ile Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde yapımına başlanan ve üniversiteler bazında bir ilk olan Embriyo Transferi Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin inşaat çalışmaları hızla ilerliyor. Toplam 750 metrekare büyüklüğe sahip Merkezin hemen yanında, çelik konstrüksiyondan imal edilen bir hayvan barınağı bulunuyor. İnşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Rektör Şahin, uluslararası standartlara sahip Merkezin, sadece şehrin değil bölgenin de ihtiyaçlarını karşılayabilecek nitelikte olduğunu kaydetti. Embriyo transferi uygulamalarının tüm dünyada gerçekleştirildiğini ve bu yöntemin ırk ıslahı açısından en verimli yöntem olduğunu dile getiren Prof. Şahin, “KOP’la önemli bir işbirliği gerçekleştirdik. Embriyo transferinin Türkiye genelinde uygulanabilirliğini yaygınlaştırmak amacındayız. Merkezimiz, embriyo transferi yöntemiyle hem birim hayvandan elde edilen verimi arttırmak, hem de milli ekonomiye önemli katkılar sağlamak için çalışacak” dedi. Merkez içerisinde sperma ve kök hücre laboratuvarları, depolar, sterilizasyon alanı, idari ve teknik personel çalışma odaları yer alıyor.

 

ASÜ’de, 2018 Aralık ayında, “KOP Bölgesinde Yetiştiriciliği Yapılan Yüksek Verimli Simental Irkı İnek Popülasyonunun Embriyo Transferi Yöntemiyle Arttırılması“ adlı proje kapsamında, ilk embriyo transferi uygulaması başarıyla gerçekleştirilmişti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum