-

AKSARAY İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HAZİRAN 2020 FAALİYETLERİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Aksaray Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde Haziran ayında il merkezi ve ilçelerimizde yürütülen başarılı operasyonlar sonucu...

AKSARAY İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HAZİRAN 2020 FAALİYETLERİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ
02 Temmuz 2020 - 12:29
Aksaray il emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamada; "Aksaray Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde Haziran ayında il merkezi ve ilçelerimizde yürütülen başarılı operasyonlar sonucu; 

Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yapılan başarı operasyonlarda, 25 olayda, 43 şüpheli yakalanmış ve 8 şüpheli adli makamlarca TUTUKLANARAK Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne teslim edilmiştir. Bu şüphelilerden  19 kg 555 gr esrar, 19.02 gram eroin, 2.08 gram toz esrar, 6.36 gram skunk, 13 gram metamfetamin, 2.478 adet uyuşturucu hap, 46.85 gram sentetik cannabinoid ele geçirilmiştir.

        

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerimiz tarafından 4 ayrı kaçakçılık, 7 ayrı Mali ve 2 ayrı Ulusal Güvenliği tehdit eden suçlarla ilgili 21 şüpheli hakkında yasal işlem yapılmış, şüpheli şahıslardan 21 adet kaçak cep telefonu, 9 lt el yapımı alkol, 05 lt anason maddesi ve 3 adet sahte alkol, 3445 adet alkol yapımında kullanılan malzeme, 25 adet senet,   2 adet sahte para ve 2 adet sahte çek, 94 adet tabanca fişeği ele geçirilmiştir.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından şahsa ve mala karşı işlenen suçların aydınlatılmasına yönelik yapılan çalışmalarda; 1 evden hırsızlık, 2 işyerinden hırsızlık, 1 hayvan hırsızlığı, 1 dolandırıcılık, 2 bisiklet ve motosiklet hırsızlığı olayı olmak üzere 7 ayrı hırsızlık olay aydınlatılmış, bu olaylara karıştığı tespit edilen 14 şahıs yakalanmış, 2 şüpheli TUTUKLANARAK Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne teslim edilmiştir. İşyerinden hırsızlık şüphelisinden ele geçirilen 1000 TL civarında değeri olan hurda malzemeler müştekisine teslim edilmiştir.

Kasten Öldürme,Yağma, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, görevli memura mukavemet, kişisel verileri hukuka aykırı olarak verme ve ele geçirme suçlarından 24 şüpheli yakalanmış, 8 şahıs TUTUKLANARAK Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne teslim edilmiştir. Kayıp olarak aranan 6 şahıs bulunarak ailelerine veya istekleri doğrultusunda ilgili kurumlara teslim edilmiştir.

Firari şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda; 27.697 şahsın UYAP ve GBT sorgusu yapılmış, değişik suçlardan haklarında yakalama kararı bulunan 122 şahıs ve yoklama kaçağı 92 şahıs yakalanmış, adli makamlara sevk edilen ve haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 44 şahıs TUTUKLANARAK Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne teslim edilmiştir.  

Olaylara karışan şüphelilerden 3 Adet Ruhsatsız tabanca, 4 adet pompalı tüfek, 2 adet kurusıkı tabanca, 62 adet kurusıkı tabanca fişeği, 12 adet kartuş, 23 adet bıçak, 108 adet tabanca fişeği ele geçirilmiştir.

Trafik ekipleri tarafından yapılan denetimlerde; toplam 25.367 araç ve sürücüsü kontrol edilmiş, kusuru görülen 9.217 araç ve sürücüsüne 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari para cezası uygulanmıştır. İl geneli sorumluluk bölgemizde 2 ölümlü trafik kazasında 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 93 yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiş, bu kazalarda 159 vatandaşımız yaralanmıştır. Alkollü araç kullanmaktan 50 araç sürücüsünün sürücü belgesine geçici olarak el konulmuş, 328 araç trafikten men edilmiştir. 


Aksaray Emniyet Müdürlüğü olarak suç ve suçluyla mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum