-

AKSARAY'IN YENİ VALİSİ HAMZA AYDOĞDU OLDU, HAMZA AYDOĞDU KİMDİR?

Aksaray Valisi Ali Mantı Mülkiye Başmüfettişi oldu, yerine Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu Aksaray Valisi oldu.

AKSARAY'IN YENİ VALİSİ HAMZA AYDOĞDU OLDU, HAMZA AYDOĞDU KİMDİR?
10 Haziran 2020 - 04:17
10 Haziran 2020 tarihli resmi gazetede yayınlanan valiler kararnamesine göre valiler değişiyor.

Aksaray Valisi Ali Mantı Mülkiye Başmüfettişi oldu,  yerine Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu Aksaray Valisi oldu.

Aksaraylı hemşehrimiz Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık Elazığ Valisi oldu.

Bir önceki Aksaray valisi olan Adıyaman Valisi Aykut Pekmez Mülkiye Başmüfettişi oldu. 

 

Hamza Aydoğdu Kimdir?

 

10 Ocak 1975 tarihinde Bitlis de dünyaya geldi. Bitlis'in Ahlat ilçesinde ilk okul ve ortaokul öğrenimini tamamladı. Bitlis merkezde bulunan Bitlis Ticaret Lisesinde lise eğitimini bitirdi. 

Aydoğdu, Üniversite eğitimini Kayseri Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulunda Muhasebe bölümünü bitirerek tamamladı. Yine aynı okulda Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü de tamamladı.

Yüksek lisans ve Doktora eğitimini sırasıyla Van 100.Yıl Üniversitesi ile Ankara Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde aldı. 

Özel bir dershanede öğretmenlik yapmaya başlayan Aydoğdu, yöneticiliğe kadar yükseldi. Dershanelerde yaptığı öğretmenliğin sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı'na geçti ve MEB'e bağlı okullarda öğretmenlik yapmaya başladı. Eğitim alanında kariyerini daha fazla yükseltmiş olan Hamza Aydoğdu, 2003 - 2007 yılları arasında Bakanlık Müşaviri olarak görev yaptı. 2007 - 2008 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünde Daire Başkanlığı görevinde bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünde 2008 - 2011 yıllarında Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünde 2011 - 2013 yıllarında Genel Müdür Yardımcılığı ve Eğitim Grup Başkanı Vekilliği görevi yaptı. 2013 yılından buyana MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünde ''Genel Müdür'' olarak görev yapmaktayken 10 Haziran 2020 tarihli Kararname ile Aksaray valisi olarak atandı.

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum