-

AKSARAY MİLLETVEKİLİ AYHAN EREL 'ULUKIŞLA ÇAKMAK İSTASYONUNU NE ZAMAN YAPACAKSINIZ?'

İyi Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Türkiye Büyük Millet Meclisinde Plan Ve Bütçe Görüşmelerine Katılarak Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a Aksaray’ı Sordu.

AKSARAY MİLLETVEKİLİ AYHAN EREL 'ULUKIŞLA ÇAKMAK İSTASYONUNU NE ZAMAN YAPACAKSINIZ?'
29 Kasım 2019 - 13:19
AYHAN EREL ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI MEHMET CAHİT TURHAN’A AKSARAY’IN TALEPLERİNİ İLETTİ.

 

ULUKIŞLA ÇAKMAK İSTASYONUNU NE ZAMAN YAPACAKSINIZ?

Sayın Bakanım, bütçeniz hayırlı uğurlu olsun. Geçen sene bu zamanlarda da yine Aksaray'ı Mersin İskenderun Limanına bağlayacak olan Ulukışla Çakmak İstasyonunu sormuştum. İhale aşamasında olduğunu, 2019'da ihale edileceğini söylemiştiniz ama sanırım ekonomik sıkıntılardan dolayı ihale edilemedi. Ne zaman ihale etmeyi düşünüyorsunuz?

 

AKSARAY-ORTAKÖY YOLU NE ZAMAN YAPILACAK?   

Aksaray-Ortaköy yolumuz on senedir bir türlü yapılamadı, bir yığın trafik kazası meydana geliyor. Biran önce Aksaray-Ortaköy yolunda kazaların önlenmesi adına çalışmalar yapılmalıdır.

 

KAMULAŞTIRMADAN DOLAYI AKSARAY İLİNDE TAŞINMAZ SAHİPLERİNİN ÇOK BÜYÜK BİR MAĞDURİYETİ VAR

Ankara-Adana otobanının Niğde'yle Aksaray arasındaki kısmında kamulaştırmadan dolayı Aksaray ilinde taşınmaz sahiplerinin çok büyük bir mağduriyeti var, bir de yüklenici firma kamulaştırılan yerlerin dışındaki taşınmazlara da büyük ölçüde zarar vermektedir hafriyatlarıyla ilgili firmalara bunu tarafınızdan uyarılırsa iyi olur diyorum.

 

AKSARAY'DA HAVAALANI EKSİKLİĞİ HİSSEDİLİYOR

 Havaalanlarına baktığımızda AK PARTİ'li arkadaşlarımız haklı olarak "Havayolu halk yolu oldu." diyor. Ama Aksaray'da da 400 bine yakın halk var ama bir türlü oradaki havaalanı -daha önce de söylemiştim- yolcu yok diye yatırım planından çıkarıldığı şeklinde cevap verildi. Ama Aksaray'dan küçük olan yerlere baktığımızda yolcu kapasitesi az olan yerlerde havaalanı olmasına rağmen organize sanayisiyle parlayan bir yıldız olan Aksaray'da havaalanı eksikliği hissediliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum