-

AKSARAY VALİLİĞİ VE BELEDİYEDEN ENGELLİLER ONURA YEMEK

Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle engelliler onuruna akşam yemeği programı düzenlendi.

AKSARAY VALİLİĞİ VE BELEDİYEDEN ENGELLİLER ONURA YEMEK
04 Aralık 2019 - 14:17
3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla farkındalık oluşturmak amacıyla Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen yemeğe Vali Ali Mantı, eşi Işıl Mantı, Belediye Başkanı Evren Dinçer, eşi Merve Dinçer, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsrafil Aktürk, İl Müftüsü Cemalletin Bal, İl Milli Eğitim Müdürü H. Ömer Kartal, İşkur Müdür Mahmut Akkuş, Eğitim Bir Sen Başkanı Murat Günaydın, Engelliler Derneği Başkanı Bekir Kaya, Aksaray Belediyespor Tekerlekli Basketbol Takımı oyuncuları, engelliler platformu üyeleri, engelli dernekler temsilcileri, Sivil Toplum Örgüt temsilcileri,  özel çocuklar, engelli aileleri, Belediye Meclis Üyeleri ve davetliler katıldı.

Program öncesinde engellilerin ailelerini masalarında ziyaret eden Vali Ali Mantı ve Belediye Başkanı Evren Dinçer, davetlilerle ve özel çocuklarla yakından ilgiledi.  Belediye Başkanı Evren Dinçer, “Hep beraber aynı toplumun birer parçayız, hayatı paylaşıyoruz. Engelleri birlikte aşıyoruz” diyerek belediyenin her zaman engellilerin yanında olduğunu belirtti.

Engelli ve özel çocuklar için düzenlenen gecede engellilerden oluşan müzik topluluğu en seçkin şarkıları bu güne özel okudular. Müzik dinletisinin yanında geceye özel şiirler okundu. Şarkılar söylendi. Özel çocuklar ve aileleri unutulmaz bir gece yaşadılar. Vali Ali Mantı, müzik topluluğu üyesi özel bir çocuğun bağlama ile şarkı okumasına eşlik etti.  Mikrofonu eline alıp türkü söyledi ve renkli görüntüler ortaya çıktı.  

Aksaray Engelli Dernekleri adına söz alan Engelliler Konfederasyonu ve Engelliler Dernek Başkanı Bekir Kaya, böyle bir gecenin düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasına “Aksaray’da çok güzel işler oluyor. Aksaray geçtiğimiz yıl Türkiye genelinde engelli istihdamında zirveye çıktı. Burada herkesin emeği var. Bizleri unutmadığınızı gösterdiniz. Bizleri kimseden ayırmadınız. Tüm engelli dernekleri adına Valimiz Ali Mantı Bey ve Belediye Başkanımız Evren Dinçer Bey başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek sürdürdü.

 

Belediye Başkanı Evren Dinçer ise konuşmasında “Dünya Engelliler günü nedeniyle bir araya geldik. Bizler devletin bir kurumları olarak belediye olarak her zaman engelli bireylerimizin yanındayız. Tekrar etmek istiyorum ki engellilerin sosyal hayatta beklentilerini, taleplerini karşılamak için bizler her zaman hazırız. Hükümetimizin engellilere yönelik birçok yatırım politikaları oldu. Çok güzel gelişmeler sağlandı. Engellilerin kamuda istihdam edilmesi, özel sektörde yer alması ve sosyal hayatta ile ilgili birçok hususta önemli gelişmeler oldu. Bizde belediye olarak engelli istihdamı konusunda ödül aldık. Ayrıca engelli istihdamını her zaman destekliyoruz” dedi.

Aksaray Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezinin yeni yerine taşınacağını ifade eden Başkan Dinçer, önümüzdeki senelerde Engelli Koordinasyon Merkezinin müstakil bir binada hizmet vereceğini sözlerine ekledi.

Vali Ali Mantı ise konuşmasında birlik beraberlik vurgusu yaptı. Birliğin ve beraberliğin önünde hiçbir engelin olmadığını söyledi. Hayatta herkesin bir kaderini yaşadığını ifade eden Vali Ali Mantı, “Bu dünya imtihan dünyası. Kimi malı ile kimileri evlatları, kimileri fiziksel görünümü, ruhsal durumu, makamı, bulunduğu mevki ile imtihan olur. Önemli olan bu imtihanı sabır ve sükûnet içinde geçirmek. Önemli olan insan tabiatına uygun şekilde yaşamak. İnşallah bu hoşgörü şehrimizde ve ülkemizde başladı” dedi.

 

Son olarak İŞKUR tarafından dezavanjılı gruplara yönelik hibe desteği çek dağıtım töreni protokol üyeleri tarafından yapıldı. Program hatıra fotoğrafı ile son buldu.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum