-

ASÜ DE ENGELLİLER İÇİN MÜZİK DİNLEME UYGULAMASI GELİŞTİRİLDİ

Aksaray Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (ASÜTBMYO)’nda görev yapan Dr. Emre Avuçlu, görme engelliler için ses komutlarıyla çalışan bir müzik ve online radyo dinleme uygulaması geliştirdi.

ASÜ DE ENGELLİLER İÇİN MÜZİK DİNLEME UYGULAMASI GELİŞTİRİLDİ
11 Ekim 2019 - 10:43
Teknolojinin hızlı şekilde ilerlediğini ve bu durumun bireylerin hayatını kolaylaştırdığını ifade eden Avuçlu, engelli bireylerin de teknolojik imkânlardan en üst düzeyde faydalanabilmeleri için çalışmalar yaptıklarını kaydetti. C# programlama dilinde hazırladıkları uygulamanın, görme ve uzuv engeli bulunanlar için müzik veya radyo dinleme, durdurma, başlatma, değiştirme, yeni listeler oluşturma gibi işlemleri sesli komutlarla yapabildiğini kaydeden Avuçlu, “Uygulamamız, Medai Player ve online radyo dinleme işlemlerine imkân tanıyor. Böylece engelli bir birey, bu programı rahatlıkla kullanabiliyor. Mouse, klavye ve mediaplayer üzerinden yapılan tüm müzik işlemleri ses komutları ile gerçekleştirilebiliyor” dedi.

 

Avuçlu, sistem için ses tanıma kütüphanelerinden faydalanıldığını, süreç içerisinde uygulamanın daha da geliştirilebileceğini belirtti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum