-

ASÜ KÜTÜPHANESİ ELEKTRONİK İÇERİĞİYLE ÖĞRENCİLERİN HİZMETİNDE

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını münasebetiyle fiziki olarak öğrencilere kapatılan Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Kütüphanesi, elektronik ortamda öğrencilere hizmet vermeye devam ediyor...

ASÜ KÜTÜPHANESİ ELEKTRONİK İÇERİĞİYLE ÖĞRENCİLERİN HİZMETİNDE
31 Mart 2020 - 08:51
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını münasebetiyle fiziki olarak öğrencilere kapatılan Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Kütüphanesi, elektronik ortamda öğrencilere hizmet vermeye devam ediyor. 

 

İçerdiği kaynaklar itibariyle şehrin en büyük kütüphanesi olan ASÜ Kütüphanesi, yaklaşık 235 bin elektronik kitap ve milyonlarca makale, dergi ve tez içeriği ile öğrencilerin uzaktan öğretim sürecinde de yanında. Dileyen öğrenci, açık erişimdeki tüm içeriğe, bulunduğu yerden erişebiliyor. Erişimin sadece kitaplar ve diğer yazınsal kaynakları değil, çeşitli veri tabanlarındaki ders içerikli videoları da kapsadığını kaydeden Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, “Kütüphanemiz fiziki olarak öğrencilere kapatıldı ancak, yaptığımız altyapı çalışmalarıyla elektronik erişim her an sağlanabiliyor. Yani, kütüphanemiz, öğrencilerimizin kaynak bakımından en büyük yardımcısı olma özelliğini sürdürüyor. Biz de, veri tabanlarına üyelik işlemlerimizi gözden geçiriyor ve yeni kaynaklarla elektronik arşivimizi güncelliyoruz. Bu süreç içerisinde fedakârca çalışan ve sistemi erişilebilir halde tutan tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

 

ASÜ Rektörü, salgın öncesinde ödünç kitap alan, ancak derslere ara verildiği için bu kitapları iade edemeyen öğrencilerin kitap teslim sürelerinin -herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına- otomatik olarak ötelendiğini de belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum