-

BAŞKAN DİNÇER VE VALİ AYDOĞDU'DAN SOMUNCU BABA KÜLLİYESİNE ZİYARET

Belediye Başkanı Evren Dinçer ve Vali Hamza Aydoğdu, Somuncu baba Külliyesinde bulunan Somuncu baba ekmek fırınını ve minyatür müzeyi ziyaret etti.

BAŞKAN DİNÇER VE VALİ AYDOĞDU'DAN SOMUNCU BABA KÜLLİYESİNE ZİYARET
01 Ekim 2020 - 10:22
Belediye Başkanı Evren Dinçer kendisine eşlik eden Vali Hamza Aydoğdu’ya Somuncubaba minyatür müzesinde yapılan düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Başkan Dinçer ve Vali Aydoğdu külliye ziyareti kapsamında Aksaray Belediyesi tarafından açılan Somuncu baba fırınınında da incelemelerde bulundular.

Pişirdiği ekmekleri işçilere ve halka ikram ettiği için halk arasında "Somuncu Baba" olarak bilinen Şeyh Hamid-i Veli Somuncu baba’nın o dönemde yaptığı ekmek, günümüzde Somuncu Baba Külliyesi içerisindeki fırında üretiliyor. Aksaray Belediyesi iştirakinde hizmet veren Somuncu baba fırınında o dönemin kültürünü yansıtan ekmek çeşitleri yer alıyor.

Yapılan ziyaret ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Evren Dinçer şu ifadeleri kullandı; ‘’Şehrimizin zengin kültür mirası içerisinde büyük bir değere sahip olan Şeyh Hamid-i Veli Somuncu baba’nın yaşadığı dönemin izlerinin günümüze aktarmak adına Belediyemiz tarafından yapılan Somuncu bababa minyatür müzesini ve fırınını inceledik.  Minyatür müzede yaptığımız düzenlemeleri yerinde değerlendirdik. 600 yıllık geçmişi olan Somuncu baba ekmeğinin gelecek kuşaklara aktarılması için açtığımız fırında üretilen ekmekler hakkında bilgi aldık. Şehrimizin önde gelen isimlerinin bizlere bıraktığı kültür miraslarını  gelecek kuşaklara aktarmak yönünde  çalışmalarımız devam edecek.’’ Dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum