-

BERLİN TİCARET ODASI ÜYESİ KOCAGÖL'DEN YEŞİL DOĞA'YA ZİYARET

Mehmet Kocagöl Berlin Türk Alman Sanayi ve Ticaret Odası’ nın yönetim kurulu yedek üyeliğine seçildikten sonra ilk kez Aksaray’a geldi.

BERLİN TİCARET ODASI ÜYESİ KOCAGÖL'DEN YEŞİL DOĞA'YA ZİYARET
08 Ocak 2020 - 13:13
Aksaray protokolü, iş dünyası ve şehrin dinamiklerine bir dizi ziyaretlerde bulunan Mehmet Kocagöl elde ettiği bilgi birikimini paylaşarak mümkün olursa Almanya’dan Ticaret odalarının üyelerini Aksaray yatırımcısı ile buluşturmanın alt yapısını oluşturmaya çalışıyor.

 Bu kapsamda Aksaray’da özellikle son dönemde Ağaçlandırma konusunda Aksaray’a ivme kazandıran ve farkındalık oluşturan Yeşil Doğa Derneği Başkanı Abdulkadir Ay’ı dernek merkezinde ziyaret etti. Birkaç gündür Aksaray ilinde yaptığı ziyaretlerinden bahsederek geleceğe dair herkesin ortak kararlıkta olmasının yararlı olacağına değindi, Abdulkadir Ay’da kendisine artık şehir kalkınmasının tek başına yetmeyeceğini mümkünse Aksaray, Nevşehir, Niğde ve Kırşehir illeri doğumlu olan tüm gurbetçilerimizin ortak hareket ederek bölgeyi kalkındırması gerektiğini ifade ederek şunları belirtti ‘’Antalyadan Aksaraya ve oradan Nevşehire geçecek olan Hızlı tren geldiğinde şehirler bir birlerine çok daha yaklaşmış olacak bunu görerek adım atmakta yarar var birlikten güç doğar’’ dedi. Bunun Üzerine Kocagöl’de Hızlı Tren imza kampanyasına imza atmak istiyorum dedi ve objektiflere poz verdi. 

Aksaray için Hızlı tren ve Hava alanının olması halinde yatırımcının daha ciddi bakacağını beyan ederek bir an önce gelmelidir dediler.

Lobi için faaliyette bulunan Kocagöl için Alman Gazeteleri oda yönetimine seçildiğinde  şunları yazmıştı

Alman işadamı Rolf Königs’in yeniden TD-IHK Başkanı seçildiği Berlin’deki genel kurula Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın ve Alman Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Oliver Wittkede katıldı. Berlin Büyükelçiliği’nde yapılan 14.Olağan Genel Kurul toplantısında yeni yönetim kurulu seçimden sonra ilk toplantısını yaptı. Rolf Königs başkan seçilirken, TOBB’dan Mehmet Eskiyapan başkan vekili oldu. Yönetim kurulu üyeleri ise şu isimlerden oluşuyor: Julia Arnold, Alexander Winkler, Oktay Erciyaz, Joachim Hensch, Süreyya İnal, Bahattin Kaya, Muhammet Yıldız ve Orkan Falay. Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri şöyle: Mehmet Kocagöl, Sami Murat Ertunç, Dietrich Eickhoff, Aleksandar Medjedovic ve Bora

YORUMLAR

  • 0 Yorum