-

ÇOCUKLAR İÇİN AKSARAY'DA TRAFİK EĞİTİM PARKI YAPILIYOR

Aksaray Valiliği, Aksaray Belediyesi ve Aksaray Emniyet Müdürlüğü tarafından çocuklar için Trafik Eğitim Parkı yapılıyor.

ÇOCUKLAR İÇİN AKSARAY'DA TRAFİK EĞİTİM PARKI YAPILIYOR
06 Ocak 2020 - 15:58
İstiklal Mahallesi'nde 13 bin 594 metrekarelik alana yapılmakta olan parkın içerisinde otopark, eğitim alanı, kafeterya, karşılama alanı, seyir amaçlı tribün, çocuk oyun parkı, koşu, bisiklet ve trafik eğitim yolları yer alacak.

Belediye Meclis Üyeleri Osman Koçak ve Rıza Serinbaş ile birlikte Trafik Eğitim Parkında incelemelerde bulunan Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, okul öncesi ve okul çağındaki çocuklara trafik kurallarının öğretilmesi ve trafik kültürünün yaygınlaştırılması için böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Amaçlarının okul öncesi çocuklar ile ilk ve orta öğretim öğrencilerine derslerde öğrendikleri teorik bilgilerini uygulama fırsatı vermek olduğunu belirten Başkan Dinçer, "Çocuklarımız okul dışında her an trafik ortamıyla karşı karşıya kalıyor. Trafik ortamını parklarda gerçekleştirerek trafik kurallarına uygun davranış kazandırılacak. Böylece çocuklarımızda trafik kültürünün oluşmasına yardımcı olacağız." diye konuştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum