-

ESKİL İLÇESİNDE TOPLANAN 2 TIR YARDIM İDLİB'E GÖNDERİLDİ

Aksaray Eskil Belediyesi öncülüğünde İdlib'teki Müslümanlara ulaştırılmak üzere toplanan 2 tır yardım malzemesi dualarla uğurlandı.

ESKİL İLÇESİNDE TOPLANAN 2 TIR YARDIM İDLİB'E GÖNDERİLDİ
04 Şubat 2020 - 17:40
İblid'teki savaştan kaçarak canlarını kurtarmak isteyen Suriyeli Müslümanlar zor şartlar altında hayatta kalma mücadelesi veriyor. Zeytin ağaçları altında çamur içinde ve soğukta kalan İdlib halkı için Eskil Belediyesi, harekete geçerek, yardım kampanyası başlattı. Hayırseverlerin de katkılarıyla toplanan iki tır yardım malzemesi, dualar eşliğinde Idlib’e doğru uğurlandı.

Eskil Belediye binası önünde yapılan programa, Eskil Belediye başkanı Necati Belgemen, Kızılay Aksaray Şube başkanı Yusuf Öztürk, Kızılay temsilcileri, Eskil Belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda konuşma yapan Eskil Belediye başkanı Necati Belgemen, “ Suriye’de  yıllardır bir savaş hüküm sürmektedir. Çok sayıda masum sivil yerlerinden olmuş kamplarda yatmaktadır. Bu insanların yiyeceğe, giyinmeye ihtiyacı vardır. O insanlar zulüm altında açlık içinde yaşama mücadelesi verirken, biz bana ne diyemeyiz. Belediyemiz öncülüğünde, hayırseverlerinde yardımıyla iki tır dolusu yardım malzemesi bugün Allah’ın izniyle yola çıkıyor. Yardımda bulunan herkesten Allah razı olsun. Bu arada bölgede görev yapan ve alçak bir saldırı sonucu şehit olan 8 askerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve Türk milletine başsağlığı dilerim. Rabbim ordumuzu muzaffer kılsın” dedi.

Yapılan duaların ardından, yardım tırları yola çıktı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum