-

İL BAŞKANI KOÇAK 'TAŞPINAR BELEDİYESİNDE İŞÇİ KIYIMI YAPILDI'

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ramazan Koçak Taşpınar Belediyesinden işten çıkartılan işçiler hakkında bir açıklama yaptı. İl Başkanı Koçak Açıklamasında...

İL BAŞKANI KOÇAK 'TAŞPINAR BELEDİYESİNDE İŞÇİ KIYIMI YAPILDI'
03 Ekim 2019 - 14:16
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ramazan Koçak Taşpınar Belediyesinden işten çıkartılan işçiler hakkında bir açıklama yaptı. İl Başkanı Koçak Açıklamasında; "Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı 31 Mart seçimlerinden sonra, önce seçimi iptal ettirip sonrada seçim kampanyasının devam ettiği bir dönemde, hiçte etik olmayan bir biçimde yaklaşık 2.500 kişiyi işe alanlar, İmamoğlu tekrar seçilip göreve geldikten sonra, bu işçileri işten çıkarınca kıyameti kopardılar. Günlerce kamuoyunu bununla meşgul ettiler. 17 yıllık iktidarları dönemin de partilerinin referansı olmadan hiç kimseyi işe almayanlar, toplumun en az %50’sini yok sayanlar  hak, hukuk ve emekçi havariliğine soyundular. 

Aynı zihniyet,  Taşpınar Belediyesi’nin Personel şirketinde, yaklaşık 5 yıldır çalışan toplam 10 kişiden 9’unu göreve gelir gelmez, hiç bir gerekçe göstermeksizin işten çıkardı.  Bu arkadaşlarımızın yerine Belediyeye , liyakata, ehliyete ve bütçeye bakılmaksızın,  AK Parti referanslı, hısım, eş, dost akrabadan oluşan ve çıkartılandan fazla (12) işçi aldılar.

Taşpınar Belediyesinde yıllardır çalışan ve yasa çıktıktan sonra yasalara uygun, yazılı  ve sözlü sınavla kadro hakkı alan ve çalıştığı süre boyunca, belediyenin temizlik, ulaşım, büro işi, kanalizasyon, içme suyu, operatör,  şoför vb. gibi  verilen işleri hakkıyla yapan bu emekçi kardeşlerimiz, sırf oy vermedikleri  için partizan bir anlayışla sokağa atılmıştır.

Hayat pahalılığının, İşsizliğin zirve yaptığı bir dönemde  zor koşulları altında bakmakla yükümlü olduğu evinin, çocuklarının  temel insani ihtiyaçlarını karşılayamayan, evine ekmek götürmekte zorlanan bu emekçi kardeşlerimiz işten atarken hiç mi vicdanınız sızlamadı, hiç mi empati yapmadınız.

Bir işyerinde toplam çalışanların % 90’ının işten çıkarılmasının toplu işçi çıkarma sayılır ve tam bir işçi kıyımıdır.

İşten haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarılan işçilerin derhal işe alınmasını talep ediyor ve yapılan hukuksuzluğun yasalar nezdinde takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyor ve bu malum zihniyeti  kınıyoruz.

Çalışanların işten çıkarılması büyük bir haksızlık, hukuk dışı bir işlem ve çalışanlara yapılan büyük bir adaletsizliktir. Takdir sevgili hemşerilerimizin ve kamuoyunun vicdanınındır.

İşten Çıkartılan işçiler

1-ATIL KORKUT ( 4 YIL, 3 AY)

2-BAYRAM ALAV (3 YIL, 7 AY)

3-RAMAZAN İPEK (5 YIL )

4-GÖKHAN TURGUT (4,5 YIL )

5-HATİP CAN UÇKUN (6 YIL )

6-YAŞAR PAYLAN (2 YIL )

7-RAMAZAN KARGIN ( 4 YIL 3 AY )

8-ÖNDER SÖNMEZ (4,5 YIL )

9-ADEM TALAY (8 YIL )

 

      RAMAZAN KOÇAK

 CHP AKSARAY İL BAŞKANI 

YORUMLAR

  • 0 Yorum