-

İMZALAR ATILDI, SÜT NUMUNELERİ ASÜ'DE ANALİZ EDİLECEK

Çiğ inek sütünün sınıflandırılmasına ilişkin tebliğ gereğince üreticilerin süt numuneleri, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı’nda analiz edilecek.

İMZALAR ATILDI, SÜT NUMUNELERİ ASÜ'DE ANALİZ EDİLECEK
28 Eylül 2020 - 15:02
Çiğ inek sütünün sınıflandırılmasına ilişkin tebliğ gereğince üreticilerin süt numuneleri, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı’nda analiz edilecek.

 

ASÜ Senato Salonu’nda Aksaray Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Aksaray Merkez İlçe Süt Üreticileri Birliği, Ortaköy İlçesi Süt Üreticileri Birliği, Eskil İlçesi Süt Üreticileri Birliği, Gülağaç İlçesi Süt Üreticileri Birliği, Aksaray Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği, Niğde-Aksaray Bölgesi Tarım Kooperatifleri Birliği temsilcilerinin katılımıyla bir imza töreni düzenlendi. Burada kısa bir değerlendirme yapan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Aksaray tarım ve hayvancılığının gelişmesi adına yapılacak çalışmalara katkı sunmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. Şahin, “Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı Bakanlık onaylı bir laboratuvar. Burada süt kalitesine ilişkin gerekli analizler gerçekleştirilebiliyor. İmzalanan protokol tüm üreticimize ve şehrimize hayırlı olsun” dedi. Toplantıya katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav da Aksaray’ın süt üretiminde Türkiye genelinde önemli bir marka olduğunu, şehri çok daha iyi yerlere getirmek için tüm kurum ve kuruluşlara önemli görevler düştüğünü ve bu noktada işbirliği içerisinde çalışmanın önemli olduğunu vurguladı.

 

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayhan Özçifçi, Prof. Dr. Engin Deligöz ve Prof. Dr. İbrahim Bakırtaş ile Genel Sekreter Bayram Ali Yavaş’ın da katıldığı tören, protokol metninin imzalanmasıyla tamamlandı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum