-

MEHMET ALİ ALAN 'FAİZ İNDİRİMİ ETKİLİ OLDU'

Faizlerin inmesi ile birlikte konut satışlarında yeniden bir canlanma olduğunu kaydeden şehrimiz müteahhitlerinden Mehmet Ali Alan, "Konut alımı noktasında yerli yatırımcıyı etkileyen en önemli etken konut kredi faiz oranlarının yüksek olmasıydı...

MEHMET ALİ ALAN 'FAİZ İNDİRİMİ ETKİLİ OLDU'
02 Ekim 2019 - 14:06
Konut kredisi başvuruları arttı.

Faizlerin inmesi ile birlikte konut satışlarında yeniden bir canlanma olduğunu kaydeden şehrimiz müteahhitlerinden Mehmet Ali Alan, "Konut alımı noktasında yerli yatırımcıyı etkileyen en önemli etken konut kredi faiz oranlarının yüksek olmasıydı. Vakıfbank ve Ziraat Bankası'nın konut kredi faizini 180 ay vadede yüzde 0.99'a çekmesi biz sektör temsilcilerini ve özellikle bu haberi bekleyen yerli yatırımcıları memnun etti. Konut alıcılarının daha rahat hareket etmesini sağlayacak bu gelişmeyle birlikte satışlar da tekrar artış trendine girecektir. Bu gelişmeyle birlikte inşaat sektörü 3. ve 4. çeyrekte toparlanma sürecini hızlandıracak ve 2020'de büyümesine devam edecektir. Diğer taraftan da bu pozitif gelişme biz sektör temsilcilerine yeni projeler için motivasyon olacaktır" dedi.

Alan, "2019 yılının ilk altı ayında konut kredi faiz oranlarının yüksek olması sektörümüzü olumsuz etkilerken yatırım yapacak alıcıları da bekleme sürecine itti. Faiz indiriminin başta inşaat sektörüne ve devamında ülke ekonomisine katkıları olacaktır. 15 yıl gibi uzun vadede sağlanan yüzde 0.99 oran, konut satın alma kararını erteleyen alıcılar üzerinde olumlu yönde bir etki sağlayacaktır" dedi.

Aksaray’da bu yıl Eylül ayından itibaren konut satışlarında artış olduğunu ifade eden Alan, faiz oranlarının düşmesiyle beraber özellikle sıfır konuta rağbetin arttığının altını çizdi.

“Kaporasını veren müşteriler indirimi bekliyordu”

“Son dönemlerde faizlerin indirilmesiyle birlikte konuta olan ilgi arttı” ifadesini kullanan Alan, “Ağustos sonu ve Eylül ayında taleplerimiz çoğaldı. Özellikle sıfır konutlara bu artış daha fazla yansıdı. Çünkü kaporasını veren veya önden ödemesini yapan müşteriler faiz oranlarındaki indirimi bekliyordu. Dolayısıyla hükümetin de bu uygulaması ile birlikte bu şahıslar bankalara müracaat ederek işlemlerini gerçekleştirdiler. Bu beklenen bir durumdu. Çünkü inşaat sektörü hem ilimizde hem de ülkemizde bir sekteye uğramıştı. Konutta yığılma, stok fazlası vardı. Bunların eritilmesi ve konut almayı bekleyen müşterilerin taleplerinin karşılanması açısından böyle bir beklenti vardı. Aksaray’da da olumlu yansıdı” dedi.

*HABER İBRAHİM AMAÇ

YORUMLAR

  • 0 Yorum