-

ŞAHİN, İŞADAMLARIYLA TEKNOPARK GELİŞMELERİNİ İSTİŞARE ETTİ

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Teknopark için Bakanlık düzeyinde gerekli görüşmelerin yapıldığını, kaynakları da verimli şekilde kullanarak, işlevsel bir yapıyı şehre kazandırmak istediklerini söyledi.

ŞAHİN, İŞADAMLARIYLA TEKNOPARK GELİŞMELERİNİ İSTİŞARE ETTİ
08 Ağustos 2019 - 12:50
Aksaray Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren firma yöneticileri, bazı dernek ve kamu kurumlarının temsilcileriyle Teknopark hususunda düzenlenen istişare toplantısında bir araya gelen ASÜ Rektörü, el birliği içinde bu çalışmanın başarıya ulaşabileceğini belirtti. İş dünyası ile devamlılığı olan görüşmeler ve toplantılar yaptıklarını, bu görüşmelerde heyetlerin karşılıklı beklentilerinin konuşulduğunu ve birlikte karar almaya çalışıldığını anımsatan Prof. Şahin, “Birbirimizi daha fazla anlamaya ihtiyacımız var. Bilindiği üzere ASÜ, ihtisas üniversitesi olarak seçildi. Biz, spor ve sağlık alanının kesiştiği noktada bir üretim hattının oluşmasını arzu ediyoruz. Teknopark konusunda Ar-Ge Genel Müdürümüzle görüştük. Önerimize sıcak bakıyorlar. Bir süre sonra buraya gelip, çeşitli incelemeler yapacaklar” dedi. Bina ve binanın bulunduğu alanın “Teknoloji Geliştirme Bölgesi” olarak ilan edilmesi nedeniyle, müstakil bir binanın önemli olduğunu belirten Rektör Şahin, “Ancak bizim arzumuz sadece bir bina kurmak değil; aynı zamanda işlevsel bir mekânın oluşmasını sağlamak. Çok güzel binaların olması, tek başına yeterli değil. İlk etapta, -kaynakları da verimli kullanmak adına- mütevazı bir yapıyla çalışmalar başlayabilir. Zaman içerisinde, sisteme dâhil olan şirket sayısı arttıkça yapılması gerekenler yeniden tartışılabilir” dedi. Toplantıda, katılımcı işadamları ve kurum temsilcileri önerilerini sıraladı ve yapılabilecekleri anlattı. Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayhan Özçifçi ve Prof. Dr. Engin Deligöz de iştirak etti.

Bilimsel ve endüstriyel araştırma ve geliştirme çalışmalarının yapıldığı ticari merkezler olan Teknoparklar, akademi ile iş dünyasını bir araya getiriyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum