-

SULTANHANI İLÇE HALKI YARIM KALAN DEVLET HASTANELERİNİN TAMAMLANMASINI İSTİYOR

Sultanhanı ilçesinde Yapılması pilanlanan ve yerinin uzun süre tartışıldığı Geçtiğimiz yıl ise Yapımına başlanan ilçe hastanesine aylardır bir çivi dahi çakılmaması ilçe Halkının büyük tepkisine neden oluyor.

02 Eylül 2019 - 11:22
Sultanhanı ilçesinde Yapılması pilanlanan ve yerinin uzun süre tartışıldığı Geçtiğimiz yıl ise Yapımına başlanan ilçe hastanesine aylardır bir çivi dahi çakılmaması ilçe Halkının büyük tepkisine neden oluyor.



 İlk olarak 2013 yılında Kasaba iken Merkez Nüfusunun 10 bini aştığı halde Mesai saatleri dışında Halkın bir iğne dahi yaptırtamaması ile gündeme gelen ve Dönemin Aksaray Valisi Selami Altınok Tarafından yapılan açıklama ile Sultanhanına Entegre Devlet Hastanesi yapılacağı söylenmişti. Bu açıklamanın üzerinden 8 yıla yakın zaman geçti, Valiler Geldi Geçti, Sultanhanı ilçe oldu fakat Sağlık alanında ilçede Geceleri Nöbet tutan Aile hekimleri dışında Fazla bir gelişme yaşanmadı.





Sultanhanı’nın İlçe olmasının ardından Geçtiğimiz yıl başlanan 10 Yataklı İlçe Devlet hastanesi, İlçe Sağlık müdürlüğü, 6 Hekimlik Aile sağlığı merkezi ve 112 Acil istasyonunun da içerisinde bulunan hastane inşaatına iddialara göre ödenek yetersizliği nedeniyle aylardır bir çivi bile çakılmadı. Özellikle sağlık gibi çok önemli bir konuda Ak Parti Hükümeti tarafından ilçe hastanesine ödenek çıkartılmaması veya yetkililerce çıkartılamaması ilçe halkı tarafından büyük tepkiye neden oluyor.


 

Aksaray il sağlık Müdürlüğü tarafından Geçtiğimiz Şubat ayında Haber merkezlerine servis edilen basın bildirisinde “Aksaray Sultanhanı ilçemize yapılmakta olan 10 Yataklı Entegre Hastanesi, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu  inşaatı tamamlanmak üzere olup, 1.05,78m²  bina oturum alanına sahip ve  toplam inşaat alanı 3143,03m² üzerinde yapılmaktadır. Sultanhanı ve çevresindeki bölgeye sağlık hizmeti sunacak olan sağlık tesisimiz 2019 yılı içerisindehizmete girmesi planlanmaktadır.” Denilmişti fakat Yıl sonuna yaklaşılmasına rağmen Hastane inşatının İskeleti hariç ortada bir çalışma görünmüyor.



 

Konuya ilişkin görüşlerini açıklayan vatandaşlar ise “Sultanhanı Devlet Hastanesi inşaatı Kaderine mi terk edildi?” Diye soruyorlar. Vatandaşlar “Sultanhanı Konumu itibariyle Özellikle Türkiye’yi Doğudan Batıya Bağlayan en önemli geçiş güzergahlarından birtanesi, Konya-Aksaray yolundan günde binlerce araç geçmekte, ve Neredeyse her gün bir trafik kazası yaşanmakta. Yeri geliyor Kazalara İlçede 1 Tane Ambulans olduğu için vaktinde yetişilemiyor. Buna keza Sultanhanı ilçe Merkezi nüfusumuz Aksaray’da birçok ilçeden fazla,  İlçemizde en önemli hizmet olarak Sağlık hizmeti olması gerekirken Maalesef İlçe Halkı Sağlık ocağına Mahkum edilmiş durumda, Paran varsa Çevre il ilçelere gidebilirsin Ya Yoksa?. Yıllardır Yapıldı Yapılacak denen Hastanemiz Aylardır Yarım şekilde Kaderine terk edilmiş durumda, Yerel seçimler sonrası bir çivi dahi çakılmadı. Neden bukadar önemli bir konuda Yetkililer bir çalışma yapmıyor? Bizlerin sağlığı önemli değil mi, Ak Parti Milletvekilleri, İl başkanı, Belediye başkanı Sultanhanı’nın bu çok önemli ihtiyacı için biran önce girişimlerde bulunarak Hastane inşaatı biran önce tamamlanmalıdır ve Gerekli personel,  ekipman ile Sağlık hizmeti sunmalıdır. Sağlık Konusu ertelenecek, geciktirilecek bir hizmet değil dir!. Ayrıca Muhalefet Milletvekilleri ve İlçemizdeki Bütün siyasilerimizi bu konu üzerinde yoğunlaşmasını beklemekteyiz” Dediler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum