-

VALİ AYDOĞDU 'AKSARAY'A ÖZEL BİR FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTEDİK

Vali Aydoğdu: ‘Aksaray’a özel bir farkındalık oluşturmak istedik. Bu nedenle 24 Kasım Öğretmenler Gününde öğretmenlerimiz bize gelmesin istedik. Biz okullarımıza öğretmenlerimize gittik’...

VALİ AYDOĞDU 'AKSARAY'A ÖZEL BİR FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTEDİK
25 Kasım 2020 - 08:35
Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenleri görev yaptıkları okullarda ziyaret etti. Öğretmenler gününü tebrik eden Vali Aydoğdu, öğretmenler ile birlikte anlamlı bir projenin daha başlangıcını yaptı. Belirlenen 30 okulda oluşturulacak lavanta bahçesinin ilki olan Atatürk İlkokulunda lavanta dikimini gerçekleştirdi.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Belediye Başkan Vekili Cem Elibol, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ile Aksaray Merkez Atatürk İlkokulu’na 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ziyarette bulundu.

Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal Vali Hamza Aydoğdu’nun öğretmenlerin Valilik makamı ziyareti yapmayacaklarını kendilerinin öğretmenleri ziyaret edeceklerini söylediğini bu kapsamda Atatürk İlkokulunu ziyaret ettiklerini belirtti.

Öğretmenlerle bir süre sohbet eden Vali Aydoğdu çok farklı duygular yaşadığını söyledi.  Vali olarak ilk öğretmenler gününü kutladığını ifade eden Vali Aydoğdu, “9 Haziran’a kadar hayatımın her aşamasında severek aşk derecesinde yapan ve bilerek seçtiğim bir meslek öğretmenlik. Cenabı Hak lütfetti Aksaray’a vali olarak atandım. Vali olarak ilk öğretmenler gününü kutluyoruz. Öğretmen demek anne demek, baba demek, arkadaş demek, yoldaş demek, kardeş demek, hayatınızın her aşamasında şöyle bir düşünürseniz bir yerde düşecekseniz başınız dara düşecekse bir anda bir sihirli elin sizi tutmasıdır öğretmenlik” dedi.

Atatürk İlkokulunda velilere yönelik açılan el sanatları ve halı kurslarını ziyaret eden Vali Hamza Aydoğdu okulun hem çocuklar hem veliler için çok değerli projelere imza attığını belirterek Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Okul Müdürü Recep Çelen, öğretmenler ve diğer emeği geçenleri tebrik etti.

Daha sonra okul bahçesindeki alanda öğretmenlerle lavanta dikimi yapan Vali Aydoğdu, Aksaray’da 30 okulda lavanta bahçesi oluşturulacağını bu projenin ilk startını 24 Kasım Öğretmenler Gününde öğretmenlerle birlikte gerçekleştirdiklerini aktardı.

Vali Hamza Aydoğdu yaptığı açıklamasında; “Aksaray’a özel bir farkındalık oluşturmak istedik. Bu nedenle 24 Kasım Öğretmenler Günde öğretmenlerimiz bize gelmesin istedik. Biz okullarımıza öğretmenlerimize gittik. Onların öğretmenler gününü tebrik ettik’ diye konuştu.

Yine Aksaray da ilk kez uygulamaya konan bir projenin başlangıcını özel bir günde verdiklerini anlatan Vali Aydoğdu: “Okullarımızın bahçeleri var kullanılmayan yerlerinde faydalı bir iş yapalım dedik. Tarım Müdürlüğümüzle birlikte 30 okulumuza lavanta ekimine başladık. İlkini bugün 24 Kasım öğretmenler gününde Atatürk İlkokulu bahçesinde ektik” dedi. Bu vesile ile Türk Bayrağının dalgalandığı her yerde fedakârca görev yapan, çocuklarımız geleceğe hazırlayan bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Allah eksikliklerini vermesin onlarla gurur duyuyoruz’ diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum