-
SOSYAL GÜVENLİK

SOSYAL GÜVENLİK

SGK KÖŞESİ...

SORU-CEVAP - 5

22 Ocak 2015 - 15:14

Soru 1 :

Alo 170 hattı nedir? Ne gibi hizmetler vermektedir?

Cevap 1 :

ALO 170'İN HİZMET VERDİĞİ KONULAR

ALO 170 Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi, vatandaşlarımıza Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu ile ilgili olan 256 konuda hizmet vermektedir.



 ALO 170 EKİBİ SAHADA



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünün Ortak İletişim Merkezi olan Alo 170’in iş ve işlemlerini koordine eden yetkililer, lokasyonların bulunduğu merkezlerde incelemelerini sürdürüyorlar.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi Alo 170, sorumlu yönetim anlayışının gereği olarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB), Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) hizmetleri ile ilgili gerçek ve tüzel kişilere kesintisiz 7/24 saat hizmet vermeye devam ediyor.

ALO 170' TEN BİR KOLAYLIK DAHA!



Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız artık tek numaradan Alo 170'e erişebilmektedir. Alo 170, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızı da unutmadı. Vatandaşlarımız, dünyanın her yerinden tek numara ile (+90 216 170 11 22) Alo 170’e ulaşıp soru, sorun, öneri, eleştiri, ihbar, şikayet, talep ve başvurularını yapabiliyor

ALO 170 Hattı WEB CHAT Uygulamamız Hizmete Girmiştir.

Web Chat (Canlı Yardım) ile hizmet kanallarımıza bir yenisini daha ekledik. Vatandaşlarımız 09.00-24.00 saatleri arasında ÇSGB, SGK ve İŞKUR konularını kapsayan her türlü soru, sorun, eleştiri, öneri, ihbar, şikayet, talep ve başvuruları ile ilgili Canlı Yardım’dan yardım alabilirler.

ALO 170’ten İşitme Engellilere Büyük Hizmet



İşitme engelli vatandaşlarımız, Türkiye’nin her yerinden 0850 222 7 170numarasını tuşlayarak 3G üzerinden ÇSGB, SGK ve İŞKUR ile ilgili her türlü soru, sorun, eleştiri, öneri, ihbar, şikayet, başvuru ve taleplerini iletebilirler. İşitme engelli vatandaşlarımızı işaret dili bilen vatandaş temsilcilerimiz karşılamakta ve 3 milyona yakın işitme engelli, ALO 170’e ulaşabilmektedir!!!

Soru 2 :

Çırak ve Mesleki Eğitim Görenlerin Sigortalılığı hakkında bilgi alabilirmiyiz?

Cevap 2 :

Çırak ve Mesleki Eğitim Görenlerin Sigortalılığı

5510 sayılı Kanuna göre 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununda belirtilen aday çırak, çırak ve işletmelerde mesleki eğitim gören öğrenciler hakkında yalnızca iş kazası ve meslek hastalığı ile hastalık sigortası hükümleri uygulanır. Bunlar hizmet akdi kapsamında sigortalı sayılırlar.

6111 sayılı kanun ile de Aday çırak, çırak ve işletmelerde mesleki eğitim gören öğrenciler ile Yükseköğretim Kanununa tabi olarak kısmi zamanlı çalıştırılan öğrencilerden prime esas kazançları prime esas kazanç alt sınırından fazla olmayan öğrencilerden bakmakla yükümlü olunan kişi durumunda olmayanların genel sağlık sigortası kapsamına alınması sağlanmış ve aynı Kanunla saha önce sigorta kapsamında olmayan zorunlu stajyerler 5510 sayılı Kanun ile kısmen sigortalılar kapsamına alınmıştır.