-

Bayram Dönüşünde Yolcu Trafiği Kabusa Dönüştü

Bayram bitti, çilesi bitmedi Aksaray'da yolcu firmaları birbirini suçlarken özür dileyen çıkmadı.

Bayram Dönüşünde Yolcu Trafiği Kabusa Dönüştü
15 Nisan 2024 - 21:24
Bayram Dönüşünde Yolcu Trafiği Kabusa Dönüştü


Bayram bitti, çilesi bitmedi Aksaray'da yolcu firmaları birbirini suçlarken özür dileyen çıkmadı...

Aksaray'dan İstanbul'a dönüş yapmak için Ben Tur'la planladım. Otobüs bileti aldığım firma, ne yazık ki, beklediğim huzurlu seyre dönüş yerine, bir kabusa yol açtı. 


Bayram tatilinin devam ettiği günlerde, yolcuların mağduriyet yaşadığı sayısız hikayeler gündeme gelmekte. Şirketlerin birbirlerinin üzerine attığı suçlamalar ve çözüm üretmekteki yetersizlikleri, sorunları daha da artırmakta.

14 Nisan 2024 tarihinde Aksaray'dan İstanbul'a gitmek üzere Ben Turizm'i tercih eden bir genç kız, O Bilet'ten bilet aldıktan sonra Aksaray otogarında akşam saat 20:00'de beyan edilen kalkış saatini beklemeye başladı. Ancak, saat 8:30'a kadar gelmesi beklenen otobüs 2 saat gecikince, otogar yetkililerinin "otobüs girdi - çıktı" gibi yetersiz açıklamaları neticesinde, genç kız saatlerce beklediği yetmezmiş  gibi mağdur edildi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde mağdur yolcu, otobüsün 10 kilometre ötede Hanifi Yılmaz tesislerinde beklediğini öğreniyor ve firmaya ait bir servisle otobüse ulaştırılmak üzere yola koyuluyor. Ancak servis şoförü, genç kızı Ağaçlı Tesisleri kavşağında indirerek, "Bu benim işim değil" diyerek sorumsuz bir tutum sergiliyor. Sonradan anlaşılıyor ki, servis şoförünün "Bakanlıkta çalışıyorum" iddiası gerçeği yansıtmamakta ve yalnızca bahane olarak kullanılmış.

Öte yandan, Karacaer firması oluşan mağduriyet için sorumluluğu Ben Turizm'e atıyor. Ancak gerçekte, Karacaer firması otobüsün yolcu alımında eksik kontroller yapmış ve eksik yolcu bulunmasına rağmen hiçbir uyarıda bulunmamış. Ayrıca, Ben Turizm'in de yolcuların mağdur olmamaları için yeterli anonsları yapmadığı ortaya çıkmıştır.

Genç kızın yaşadığı bu olumsuz deneyimin ardından firmalara dava açılmış ve kamuoyuna şikayetlerini dile getiren aile, hem Ben Turizm'i hem de Karacaer firmasını kınadıklarını açıklamıştır. Bu tür profesyonellikten uzak ve yolcularını mağdur eden işleyişi nedeniyle firmaların eleştiri oklarının hedefi haline geldiği gözleniyor.


Haber: Abdulkadir Ay

YORUMLAR

  • 0 Yorum