-

AÇIK KALP AMELİYATI OLDU "KALBİMİ YIKADILAR MI? BANA AYRI BİR MUTLULUK GELDİ DİYE SORUYORUM"

Aksaray’da açık kalp ameliyatı olan 63 yaşındaki Leyla Aksoy sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Ameliyat sonrası hayata daha pozitif yaklaştığını, daha mutlu bir hayat sürdüğünü söyleyen Aksoy; “Kalbimi yıkadılar mı ? Bana ayrı bir mutluluk geldi diye soruyorum ‘dedi.

AÇIK KALP AMELİYATI OLDU "KALBİMİ YIKADILAR MI? BANA AYRI BİR MUTLULUK GELDİ DİYE SORUYORUM"
13 Ağustos 2022 - 10:51
Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2022 yılında yapılan ameliyat sayısı 20 bine ulaştı. 600 ameliyat A grubu olarak nitelendirilirken hastanede yapılan açık kalp ameliyatlarının sayısı ise 200’ü geçti.

 Aksaray İl Sağlık Müdürü Abdullah Güleç Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan açık kalp ameliyatı başarı oranlarının çok iyi olduğunu söyledi. Güleç, çat kapı hasta ziyaretlerine başladıklarını ve bu kapsamda Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde açık kalp ameliyatı olan 63 yaşındaki Leyla Aksoy’u hastane başhekimi Hüseyin Mutlu ile ziyaret ettiklerini söyledi.

Aksoy’un sağlık durumunun gayet iyi olduğunu belirten Güleç, açık kalp ameliyatı olan bir hastanın 2 aylık bir sürede toparlanabildiğini ancak 63 yaşındaki Aksoy’un 40 günde sağlığına kavuşarak normal hayatına devam ettiğini ifade etti.

815 yatak kapasitesine sahip Aksaray Eğitim Araştırma hastanesinin 125 yoğun bakım yatağı olarak kullanıldığını ifade eden Güleç, “17 Ameliyathane masamız var. Yoğun bakımlarımız gerekli malzeme ve teknik altyapı ile destekleniyor. Aksaray Eğitim ve Araştırma hastanesi olarak bu yıl 20 bini aşkın ameliyat yaptık. 600 tanesi A grubu nitelikli açık kalp ameliyatı. Kalp damar cerrahisi bölümde 1 profesör 2 uzman hekimimiz var. 200 aşkın açık kalp ameliyatı yapıldı. Bu hizmetlerimiz kalitesi artarak devam ediyor. Sayın bakanımız ve Sayın Valimizin talimatları ile çat kapı hasta ziyaretleri yapıyoruz. Hizmetlerimiz ve eksiklerimiz durumunu değerlendiriyoruz. Açık kalp ameliyatlarında ölüm oranlarına bakıldığında Türkiye ortalamasının altındayız” dedi.

-Öğretmen eşimin Ankara ısrarını kabul etmedim

Sırt ağrısı ile başlayan rahatsızlığı nedeniyle acil servise gittiğini yapılan anjionun ardından damarlarındaki tıkanıklık nedeniyle acilen açık kalp ameliyatı olması gerektiğinin söylendiğini anlatan Leyla Aksoy; “63 yaşında böbrek ve diğer bazı rahatsızlıkları olan birisinin bu ameliyatı riskli görülüyordu. Eşim Ankara’ya götürmek istiyordu. Ben hiç birisini kabul etmedim. Hemen kararımı verdim. Doktorların hepsi tıp okuyor aynı dersleri alıyorlar. Aksaray veya Ankara’daki doktorlar da aynı ameliyatları yapıyor. Ben Aksaray’da ameliyat olmaya karar verdim. Doktoru sevmek, doktorun size verdiği ilgi ve sevgi iyileşmede yüzde 50 katkı sağlıyor. Ben bunu gördüm ve yaşadım. Tıkalı damarlarım değiştirildi. 40 günde sağlığıma kavuştum. Ameliyat sonrası daha çok mutluluk hissediyorum. Kalbimi yıkadılar mı ? Bana ayrı bir mutluluk geldi diye soruyorum “dedi.


Başta doktor ve yoğun bakım sağlık personelleri olmak üzere bütün ekibe teşekkür eden Aksoy; İl sağlık müdürü ve hastane başhekiminin Aksaray’da açık kalp ameliyatı olan 200’cü hasta olması nedeniyle yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek sağlık, sağlık kurumu ve sağlık çalışanlarının öneminin büyük olduğunu vurguladı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum