-

AHİKA 2022 YILI EYLÜL AYI YÖNETİM KURULU TOPLANTISI GÜZELYURT İLÇESİNDE YAPILDI

Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı 28 Eylül 2022 Çarşamba günü Aksaray ili Güzelyurt ilçesinde yapıldı.

AHİKA 2022 YILI EYLÜL AYI YÖNETİM KURULU TOPLANTISI GÜZELYURT İLÇESİNDE YAPILDI
28 Eylül 2022 - 19:09
Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu başkanlığındaki toplantı Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri Valilerinin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol’un katılımıyla gerçekleştirildi.
 
Toplantı geçen dönem yapılan çalışmaların değerlendirilmesiyle başladı.
 
Geçtiğimiz dönemde; 2022 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı(SOGEP) kapsamında teklif edilen 20 projeden 11’i Bakanlığımızca desteklenmeye hak kazanmıştır.
 

 Ayrıca, 2014-2023 dönemini kapsayan mevcut Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi ve Bölge Planlarının yenilenmesi çalışmalarına devam edilmiştir.
 
Yine bu dönemde TR71 Bölgesi İl Bazında Dış Ticaret Mevcut Durum Analizleri çalışmasına başlanmış, bölgenin iş gücü kabiliyetinin ve beceri setinin çözümlenmesini hedefleyen Beceri Seti çalışmasına devam edilmiş, Sektörel Rekabet Edebilirlik ve Kümelenme Analizi tamamlanmıştır.
 
Geçtiğimiz dönemin dikkat çeken çalışmaları arasında, Kalkınma Ajansları 2022 – 2023 Genç İstihdamı Teması kapsamında Fujifilm ve Godox firmaları sponsorluğunda 5 ilimizde gerçekleştirilen Profesyonel Fotoğrafçılık Eğitimleri ile Aksaray Güzelyurt ilçesinin ve Ajans tarafından hazırlanan bisiklet ve doğa yürüyüşü rotalarının tanıtımını yapmak üzere NTV’de yayınlanan Macerasever programı yer almıştır. Ayrıca, uluslararası bir belediyeler birliği olan Cittaslow (Yavaş Şehir) Ağına Güzelyurt ilçesinin dâhil edilmesine yönelik başvuru gerçekleştirilmiştir.

 
Kalkınma Ajansları 2022 – 2023 Genç İstihdamı Teması kapsamında Aksaray Üniversitesi öğrencilerine PLC eğitimi verilmiş, eğitim alan 30 son sınıf öğrencisinden 3’ü istihdam edilmiş, 2’si ise istihdam edilmek üzere uzun dönem staja başlamıştır. Yine, Ajans tarafından koordine edilen Kayseri Model Fabrika Öğren-Dönüş Programı faaliyetine devam edilmiş, bu kapsamda bölge üniversitelerinden 6 üniversiteli genç Haziran-Eylül döneminde programa dâhil edilmiş ve bu gençlerden dördü farklı firmalar tarafından istihdam edilmek üzere işe alınmışlardır.
 
UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına müzik alanında kabul edilen Kırşehir’in müzik kültürüne katkı sunması amacıyla Ajans koordinasyon ve organizasyonunda, Kırşehir Belediyesi işbirliğinde “Müzikli Söyleşi” etkinliği gerçekleştirilmiştir. Yine Kırşehir ilinin tanıtımına katkı vermek amacıyla ilin öne çıkan temalarına yönelik olarak kısa film çekim çalışmaları tamamlanmıştır.
 

Ajans ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) işbirliği çerçevesinde ILO Akademi kapsamında yer alan “Şiddete Sıfır Tolerans Eğitimi” TR71 Bölgesi illerinde eğitimi almaya gönüllü işletmelerin istifadesine açılmış, bölgeden 14 firma eğitime gönüllü olarak katılmış ve 190 çalışan eğitimi başarıyla tamamlamıştır.
 
Ajansın proje ortağı olarak yer aldığı "Support Environmental Education for Sustainable Development Tourism for Tomorrow" projesi kapsamında Ajans personeline AB Yeşil Etiket (EU Ecolabel) sertifika uygulamaları hakkında eğitimler verilmeye başlanmıştır.
 
Toplantının önemli gündem maddeleri arasında ise; Altı Aylık Birim ve Ajans Ara Faaliyet Raporu ile birlikte 2023 yılı Çalışma Programı ve Bütçesinin Yönetim Kurulu onayına sunulmasının yanı sıra hâlihazırda Ajans tarafından finansal destek verilen iki proje için süre uzatım talebi konuları yer almaktadır.
 
Toplantı gelecek 2 ay içerisinde gerçekleştirilecek çalışmalar hakkında bilgi sunulmasıyla sona erdi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum