-

AKSARAY BELEDİYESİ GÜNEŞ ENERJİSİNDEN 1,5 YILDA 2,5 MİLYON TL GELİR ELDE ETTİ

Aksaray Belediyesi tarafından semt pazarı üzerine kurulumu yapılan güneş enerji santrali enerji üretimine devam ediyor.

AKSARAY BELEDİYESİ GÜNEŞ ENERJİSİNDEN 1,5 YILDA 2,5 MİLYON TL GELİR ELDE ETTİ
07 Eylül 2021 - 14:08
Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Kapalı Salı Semt Pazarı çatısındaki yaklaşık 13 bin metrekarelik alan üzerine Güneş Enerjisi Santralinin (GES) kurulumunu gerçekleştirerek enerji üretimini başlattı.

 Şehirde girişimcilere örnek olması, çevre ve doğa bilinci oluşturması ve Belediye bütçesine katkı sağlanması amacı ile kurulan tesiste 1 Megawatt gücünde elektrik üretimi gerçekleştiriliyor. Başkan Dinçer’in yenilikçi ve doğa dostu projesi ile enerji üretimine başlayan tesisin 3,5 yılda kendi maliyetini karşılaması ön görülüyor.
Aksaray’ın her alanda gelişmesi için farklı projelere imza atan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yenilebilir enerji kaynakları arasında yer alan Güneş Enerji Santrali projesi ile Belediye Bütçesine 2.5 Milyon TL gelir elde etti.

Başkan Dinçer, Aksaray Belediyesi kaynakları ile tamamlanan GES projesi ile yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ile çevrenin korunması ve sürdürülebilir çevre yönetiminin sağlanması amaçlandığını söyledi.


Tüm dünyanın yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneldiğini aktaran Başkan Dinçer; “Belediyemiz yenilenebilir enerji kaynakları kullanımı ve enerji verimliliği konusunda önemli bir projeyi tamamladı” dedi. Başkan Dinçer, açıklamasının devamında “Bizler yatırımlarımızı gerçekleştirirken doğaya ve çevreyi hiçbir zaman göz ardı etmiyoruz. Çevre faktörünü her zaman ön planda tutuyoruz.

Güneş Enerji Santrali ile çevreye hiçbir zararı olmadan enerji üretimi yapabiliyoruz. Aksaray’ımız yıllık güneşlenme süresi bakımında bu yatırıma oldukça uygun bir konumda bulunuyor. Belediyemiz kaynaklarıyla başlatmış olduğumuz güneş enerji santralimizde enerji üretimimiz yaklaşık 1,5 yıldır sürdürülüyor.  Buradan elde ettiğimiz gelir ile Belediyemize hizmetlerde kullanılmak üzere kaynak oluşturuyoruz.’’ Dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum