-

AKSARAY'DA ÇEVRE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Aksaray, Nevşehir, Niğde ve Kırşehir illerinin kalkınması amacıyla kurulan Yeşil Doğa Derneği , Yeşil Kent konseyi ve Nenessa Hotel iş birliğiyle düzenlenen gecede Çevre konulu haberlerin yer aldığı kategoride yılın gazetecileri ödülleri sahiplerini buldu.

AKSARAY'DA ÇEVRE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
09 Ocak 2022 - 00:11


Aksaray, Nevşehir, Niğde ve Kırşehir illerinin kalkınması amacıyla kurulan Yeşil Doğa Derneği , Yeşil Kent konseyi ve Nenessa Hotel iş birliğiyle düzenlenen gecede Çevre konulu haberlerin yer aldığı kategoride yılın gazetecileri ödülleri sahiplerini buldu. 


Geceye Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Aksaray Ticaret odası Başkanı Cüneyt Göktaş . Girişimci İş Kadınları dernek başkanı Hatice Eroğlu, İş Kur Müdürü Mahmut Akkuş, Afat İl Müdürü Cezmi Türkmen,İl Kültür Müdürü Mustafa Doğan, Organize sanayi Müdürü Ayhan Ermiş, Orman Şube müdürü Abidder Yurtman, Valilik Basın Müdürü Selahattin Göktaş, Eğitim bir sen Başkanı Murat Günaydın, Çölyak Dernek başkanı Seda Özer, Belediye Başkanlar birliği Aksaray başkanı M.Gazi Eşmekaya. Gazeteciler Cemiyeti başkanları Ali Südemen , Celil Acar ve Yaşar Karatay  ile çalışan gazeteciler katıldılar ,  

Proğram verilen yemeğin ardından Yeşil Doğa Kent Konseyi başkanı Abdulkadir Ay’ın sunum konuşmasıyla başladı. Hitabetin ardından Orta Anadolu nun kalkınması için önerilen ‘’Ortaşehir ‘’ projesi hakkındaki gelişmeler ve hedefler slayt gösterisiyle anlatıldı  daha sonra Basın mensuplarının iklim ve çevre konusunda yaptıkları haberler verilen plaketlerle ödüllendirildi.

PLAKETLE ÖDÜLLENDİRİLDİLER 

YEŞİL DOĞA  KENT KONSEYİ tarafından değerlendirilen  ‘’Gazetecilik Çevre ödülleri’’  sahiplerini buldu.


1- Zekeriya Karadavut / Anadolu Ajansı Muhabiri /  Hayvan sever haberi 
2- Yaşar Karatay / TRT Muhabiri / dönüşüm den defileye haberi
3- Erkan Altuntaş / Tuz Gölü kuruyor çevre haberi
4- Yasin Can / İHA Muhabiri / Kum Fırtınası Haberi 

5- Hikmet Recep Turan / Doktorlara güvenmeliyiz yorumu
6- Bilal Bölükbaşı / Yılın Spor İletiişim Ödülü
7- Mustafa Avcı / en istiktrarlı internet haber sitesi
8- Celil Acar / Kanal 68 Tv /  bölgesel kalkınma haberi
9- Aksaray Belediyesi Web Tv / İstikrar Ödülü
10- Ayşe Alp / Yılın Bayan Gazetecisi
11- Talat Belge / En istikrarlı Dj Ödülü
12- İbrahim Amaç / Yılın Nizanpaj ödülü

YEŞİL DOĞANIN TEMELİNDE BASIN VAR 

Abdulkadir Ay : ‘’ Yeşil Doğa Derneği ‘ de Aksaray , Nevşehir, Niğde ve Kırşehir illerinin Gazeteciler Cemiyeti başkanlarının yaptıkları  bir Toplantıda ‘’ Orta Anadolu Bölgesi nasıl kalkınabilir   ‘’ diye  konularda  istişare edilerek alınan bir kararın ardından kurulmuş bir sivil toplum örgütüdür. Unutmayalım ki  TEMELİNDE YİNE BASIN VAR’’ dedi.

Yeşil Doğa Kent Konseyi Genel Başkanı  Abdulkadir Ay’ın  Konuşma Metni şu şekilde;

"Saygı değer Hazurun, yeşil doğa Gönüllülerimiz ve  Saygı değer basın mensubu meslektaşlarım ,
Öncelikle 10 OCAK İDRECİLER GÜNÜ ve 10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜ’nü  kutlarım 
Günümüzde örgütlü toplumun önemi her geçen gün artmaktadır.Bilindiği gibi Sivil Toplum Kuruluşları, topluma karşılıksız hizmet etmek üzere teşekkül eden yapılardır. 

faaliyet sahaları ve icra usulleri olarak her ne kadar toplumun içinde yer alsa da bir siyaset kurumu gibi davranmaz. İşte bu noktada bir sivil toplum örgütü olan dernekler bu sorunlara çözüm bulmak kastıyla oluşturulan bir araçtır.
Her toplumun ve kendine has sorunları, aşılması için çaba sarfedilen bir takım sorunlarının olması kaçınılmazdır.. Toplumsal başarıya bilinçli olarak katkıda bulunabilmek için öncelikle “Sosyal Sorumluluk” hissetmek gerekir. 
Sosyal sorumluluğun önemine eminim hepimiz katılırız ama uygulamaya yani bir şeyler yapmaya gelince ya zamanımız olmaz ya da benzer mazeretlerin arkasında kalırız.

Yeşil Doğa Derneği ‘ de Aksaray , Nevşehir, Niğde ve Kırşehir illerinin Gazeteciler Cemiyeti başkanlarının yaptıkları  bir Toplantıda ‘’ Orta Anadolu Bölgesi nasıl kalkınabilir   ‘’ diye  konularda  istişare edilerek alınan bir kararın ardından kurulmuş bir sivil toplum örgütüdür. Unutmayalım ki  TEMELİNDE YİNE BASIN VAR .

Yeşil Doğa Derneği çevre gönüllülerinin samimi desteğiyle bölgede etkin rol üstlenmeyi başarmıştır. Öncelikle doğaya katkı konusunda bu yıl  orman teşkilatının gayretiyle  200 bin fidanın toprakla buluşmasını sağlamıştır 
O yüzden gazeteci arkadaşlarımız  en çok sizlere güveniyoruz hem kültürel hem ekonomik hem de vizyon yönünden bu yöreye katacağınız o kadar çok şeyler var ki en başta bölgenin tanıtılması için yaptığınız haberlerle  gönüllü tanıtım elçimiz oluyorsunuz.
Şimdi sizlere Yeşil doğa olarak hayal ettiğimiz ORTAŞEHİR Projesine empati yapmanızı ve gerçekleşmesi için tavsiyelerde bulunmanızı dilerim .

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum