-

AKSARAY'DA GURBETÇİ ÖĞRENCİLER AİLELERİN MİSAFİRİ OLARAK İFTAR EDİYORLAR

Aksaray Valiliği öncülüğünde ‘Gurbetteki Ailem Projesi’ ile kredi yurtlar kurumunda kalan öğrenciler iftar ve sahurlarını ailelerle birlikte yapıyor.

AKSARAY'DA GURBETÇİ ÖĞRENCİLER AİLELERİN MİSAFİRİ OLARAK İFTAR EDİYORLAR
15 Nisan 2022 - 12:06
Aksaray Valiliği ilçe belediyeler ve sivil toplum kuruluşları işbirliğinde yürütülen ‘Gönlümüz Bir, Soframız Bir’ projesi ile şehit yakınları, gaziler başta olmak üzere vatandaşlarla iftar buluşması programları düzenlerken Ramazan ayının manevi atmosferinde ailelerinde uzak kalan üniversite öğrencileri için ‘Gurbetteki Ailem’ projesini başlattı.

Proje ile kredi yurtlar kurumunda kalan öğrencileri misafir edecek aileler belirlenerek öğrenciler Aksaraylı ailelerin evlerinde iftar ve isteyen aile ve öğrenciler için sahur için misafir ediliyor.
Misafir oldukları öğrencilerle Ramazan Ayının coşku ve heyecanını yaşayan öğrenciler aile ortamında iftar ve sahurlarını yapıyor.

Vali Aydoğdu: “Ramazanın o güzel duygusunu paylaşarak, bölüşerek ve bir arada olarak hep beraber yaşamaya çalışıyoruz.


Vali Hamza Aydoğdu üniversite öğrencileri ile birlikte misafir olduğu Ahmet Çoban’ın evinde iftar yaptı. Aile üyeleri ve öğrencilerle iftar sofrasında buluşan Vali Hamza Aydoğdu ev ve aile ortamının çok önemli olduğunu belirtti. Proje fikrini öğrencilerle yaptıkları sahur programında ortaya çıktığını ifade eden Vali Aydoğdu; "Bu konuda öğrencilerimizin hislerine tercüman olmak onların yalnız olmadıklarını hissettirmek için hemen harekete geçtik. Gerekli çalışma ve koordinasyonu sağlayarak bu anlamlı projeyi Aksaray’da başlattık. Aksaraylı hemşerilerimiz hayır yapmayı çok seviyor. İlk gün 700 öğrenciyi evlere dağıttık. Her gün öğrencilerimizi gruplar halinde ailelerle buluşturmaya devam ediyoruz. Öğrencilerle ailelerimiz hep beraber iftarını yapıyorlar. Bu çok güzel bir uygulama oldu. Öğrencilerimiz gittiği her evde yeni yüzlerle tanışıp yeni hikâyelerle buluşuyor. Ramazanın o güzel duygusunu paylaşarak, bölüşerek ve bir arada olarak hep beraber yaşamaya çalışıyoruz. Ben bu güzelliklerin Aksaray'da artarak devam etmesini istiyoruz.” dedi.

Öğrencileri evinde misafir etmekten büyük mutluluk duyduklarını anlatan ev sahibi Ahmet Çoban’da gurbette olan kişinin neler hissedebildiğini en iyi bilenlerden olduğunu söyledi. Valilik tarafından öncülüğünde yürütülen proje ile ilgili kendilerinin de öğrencileri misafir etmek istediklerini kaydeden Çoban; ‘Valimiz, öğrencilerimiz iftar öncesi geldi. Biraz konuştuk, sohbet ettik. Ezanımız okundu, hep beraber orucumuzu açtık. Onlarla çok güzel vakit geçirdik. Çocuklar geliyor diye güzel bir sofra hazırladık birlikte iftar yapmaktan mutlu olduk." diye konuştu.

Aksaray Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Mustafa Bozkurt eğitim hayatı boyunca Aksaray’da güzel hatıralar biriktirdiğini söyledi.

Ramazan ayında ev ve aile ortamını herkes gibi kendisinin de özlediğini belirten Bozkurt: “Gerek iftarda ve gerek sahurda aile ortamı illaki özleniyor. Bugün Ahmet ağabeyin misafiriyiz. Çok güzel bir ortam oluyor. Kaynaştık ve kültürleştik bir nevi. Örflerini, adetlerini her şeyini öğrendik. İslami İlimler Fakültesi öğrencisi olduğumuzu öğrenen aile bireyleri bizlere dini sorular sordu. Hepsine cevaplar verdik. Aileleri tanımıyoruz ama hemen kaynaşıyoruz.” dedi.

Çoban ailesi ile birlikte iftar yapan üniversite öğrencisi Melike Şura Aydın da ailelerin ilgisinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek; “Ramazan ayını ilk defa ailemden uzakta geçiriyorum. Sıcak ve samimi ortamda çok güzel" dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum